perjantai 28. maaliskuuta 2014

Kooste perjantai-illan tokotreeneistä

Juuri, kun pääsin eilen avautumaan blogissa tokoajatuksistani, niin tänään olikin tosi seesteinen ja hyvä tokotreeni viime kerran sähellyksen jälkeen. Messi oli tänään tosi hyvin kuulolla ja treenailu oli kivaa! Tässäpä vähän koostetta tämän illan tokoilusta:

1. Liikkeestä maahanmeno
- Tämä sujuu nami- ja/tai käsiavusteisesti. Käskysanan lisäksi joko käsimerkki tai namilla houkuttelu. Tänään tämä liike sujui hyvin, myös ilman namia. Tässä tokoliikkeessä kokeilin myös jatkaa itse kävelyä eteenpäin Messin jäädessä maahan, onnistui hyvin. Messi ei noussut eikä lähtenyt perääni. Palasin lyhyen matkan jälkeen Messin vierelle, palkkasin hänet namilla alhaalle (Messin tasolle) ja käskytin Messin ylös. Hyvää ja varmaa suorittamista tänään!

2. Ruutu ja kosketusalusta
- Tämä otettiin valikoimaan vasta viikko sitten, joten ihan lähtökuopissa vasta ollaan. Tänään Messi teki muutaman onnistuneen kosketusalustaseisomisen ja pysyi paikoillaan kosketusalustan päällä. Tässä käytin käskysanaa "RUUTU". Messin mielestä kosketusalusta on kuitenkin vielä niin mielenkiintoinen, että sitä tekee mieli tassulla sohia ja yrittää kääntää ympäri. Myös ruudun oranssi reunatolppa herätti kiinnostusta. Ruutu on ylemmän tason (luokan) tokoliike, joten ei hätää tämän suhteen, edetään hitaasti.

3. Istu, maahan, ylös kaukokäskyinä
- Tänään treenattiin oikeaa liiketekniikkaa alemman- ja ylemmän luokan kaukokäskyissä. Ihanteellista olisi saada ns. hissitekniikka koiralle, ilman väliaskelia, tepasteluja tai pyllyn siirtelyä. Koiralle pitää ensin opettaa oikea liikerata ja oikeat käskysanat, joilla se erottaa esim. normaalin istumisen ja kaukokäskyistumisen. Tämä osio meni tänään ehkäpä kaikista parhaiten tämän illan treeniosioista. Namiavusteisesti hinkkasin Messin kanssa kolmea sarjaa: istu-maahan-istu, maahan-istu-maahan, maahan-seiso-maahan. Seiso-käskyn vaihdoin tässä liikkeessä käskysanaan "YLÖS" ja istu-käskyn käskysanaan "TAA", eli taakse.

4. Noutokapula
- Messin mielestä kapula kuin kapula on kiva leikkiväline, joka pitää nostaa tassuilla pystyasentoon ja jyrsiä sitä kuin luuta! Tänään yritin saada Messiä pitämään noutokapulaa suussa käskysanalla "PIDÄ", mutta leikkimiseksi se meni. Ei auttanut, vaikka vaihdoin puisen kapulan muoviseen. Me ei olla kovin paljon treenattu noutokapulaa, joten tämä on meidän heikkous ja vaatii lisää treenaamista. Messillä on samaa vikaa vähän damienkin kanssa, niiden kantaminen menee joskus retuuttamiseksi ja raatelemiseksi.

5. Luoksepäästävyys
- Tässä ei ole mitään ongelmaa, hyvää ja varmaa käyttäytymistä Messillä. On hyvin minun kontaktissa eikä välitä kouluttajan tulemisesta lähelle. Antaa toisen ihmisen koskettaa itseään, pysyen koko ajan katsekontaktissa minuun, minun jalassa kiinni istuen. Tämä liike menee ilman namipalkkaa. Häiriönsietokyky on tässä liikkeessä hyvä, toinen koirakko seisoo metrin päässä.

Tokokurssilla ollaan käyty läpi alokasluokan, avoimen luokan ja voittajaluokankin liikkeitä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin! 

Kotiin päästyämme tokotreenien jälkeen punaturkki kävi juomassa vettä ja paineli samantien nukkumaan yöunille, sen verran naatti oli :)

Terveisin Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti