Agility & Toko

Kuulumme Oulun seudun kennel- ja agilityseuraan (KAS) sekä Oulun seudun noutajakoirayhdistykseen. Näiden paikallisten koiraseurojen kautta olemme osallistuneet Messin kanssa erilaisiin koulutusryhmiin, pääpaino kuitenkin KAS:in järjestämät koulutusryhmät. Heti kun Messin rokotukset astuivat pentuna voimaan, aloittelimme erilaisia lyhytkursseja mm. pentukurssia, arkitottelevaisuuskurssia, tokon alkeiskurssia, agilityn alkeiskurssia ja viimeisin tokokurssimme oli tokon ALO/AVO - tasoinen kurssi toukokuuhun 2014 asti. Kouluttajana toimi Katja Sulkala Koirakoulu Kismasta.

Messi on tokossa nopeasti oppiva ja uudet taidot helposti omaksuva. Messi on tällä hetkellä ns. ärsykeherkkä koira ja ottaa ärsykkeitä ympäristöstä ja toisista koirista, jos ei ole itse silmä tarkkana ja pidä koiraa sekunti sekunnilta hallinnassa ja kontaktissa. Messi omaa tokossa hyvän keskittymiskyvyn, mutta melko herkästi keskittyminen saattaa myös herpaantua tai jos nameja/muuta palkkiota ei heru sitä mukaa kuin herra haluaa, niin alkaa välitön turhautuminen ja komentelu haukahduksin. Tokossa siis jatkamme edelleen harjoittelua tasomme mukaisesti. Tavoitteena lisätä suoritusvarmuutta niin koiralle kuin itsellenikin sekä koiran vahvempaa hallittavuutta. Myös Messin häiriönsietokykyä pitää treenata. Erään koulutusryhmämme kouluttajan sanoin olemme "hyvä tiimi". Rallytokoa olemme myös kokeilleet yhden lyhytkurssin (6krt) verran. Rallytokokin vaikuttaa tosi mukavalta! Jatkoimme rallytokoa helmi-maaliskuussa 2015 ALO/AVO-tasoisessa kuuden kerran kurssin muodossa.

Agilityssä olemme ottaneet ensituntumaa syksyn 2013 aikana agilityn alkeiskurssin muodossa ja laji vaikuttaa oikein mukavalta! Messi tykkää ja omistaja tykkää! Messi kun on sellainen ADHD-tapaus niin juuri sen vuoksi vauhdikas agilitylaji on oiva keino purkaa energiaa ja kun pitää itse pilkkeen silmäkulmassa ja ottaa lajin mukavana yhdessätekemisenä niin nautinto on suuri! Messin kanssa ei ole ollut ongelmaa millään esteellä. Hän suhtautuu agilityesteisiin varauksettomasti ja tekee kaikki esteet rohkeasti. Joskus vauhti on jopa liiankin kovaa ja saa toppuutella koiraa. Agilityn otimme uudestaan harrastusvalikoimaamme toukokuussa 2014 ja harjoittelimme koko kesäkauden agilityä elokuun loppuun asti. Myös syyskaudella 2014 olimme agilityn koulutusryhmässä. Tällä hetkellä pidämme luovaa taukoa agilityharrastuksesta.

Agilityn "takapihatreenit:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti