keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Parantunut potilas ja suunnitelmia kevääksi

Messillä loppui tänään kymmenen päivän antibioottikuuri huulitulehdukseen ja huulipoimutulehdukseen. Parantuminen on onnistunut hyvin, ja huulien sekä suupielien hinkkaaminen ja kynsiminen ovat loppuneet kuin seinään. Toisessa lääkkeessä, jonka Messi sai, on ns. pulssihoito eli yksi viikko lääkettä, yksi viikko taukoa, jonka jälkeen taas yksi viikko lääkettä (kaksi viikon kuuria kolmen viikon sisällä, välissä yksi taukoviikko). Tämä lääke oli suun hiivatulehdukseen (sienilääke). Messi on ottanut lääketabletit parin sentin nakinpätkään upotettuna ja piilotettuna, siten on varmimmin mennyt lääkkeet hyvin alas ja hoito on onnistunut. Mitään vakavia oireita ei ole lääkkeistä ilmaantunut, tosin vatsa on ollut hieman löysällä mutta ei ole toiminut sen vilkkaammin kuin aiemminkaan. Ulkona ei ole siis tarvinnut ravata tarpeilla. Messillä on ollut lääkekuurien yhteydessä myös maitohappobakteereja käytössä, vatsan suojaamiseksi ja rauhoittamiseksi. Onneksi päästään nyt normaaliin rytmiin ruokinnankin suhteen eikä tarvitse noiden lääkkeiden kanssa koko ajan toimia.

Kevään edetessä alkaa kaikenlaisiin tapahtumiin ilmoittautumiset, ja olenkin merkinnyt itselleni kalenteriin kunkin tapahtuman viimeiset ilmoittautumispäivämäärät, mihin mennessä pitää mihinkin ilmoittautua. Meillä on ollut alustavana suunnitelmana käydä neljän näyttelyn lisäksi starttaamassa mejäkilpailuissa (niitäkin on useampi Oulun seudulla ja lähikunnissa kevään - kesän - syksyn aikana, joten katsotaan käydäänkö vain yhdessä vai useammassa). Lisäksi alustavana suunnitelmana olisi käydä MH-luonnekuvauksessa, ja hakea kevään ryhmäpaikkahaussa seuramme agilitypaikkaa ryhmäkoulutukseen. Tokoa nimittäin hinkataan kurssilla reilun 4kk:n ajan koko tämä lukukausi, ja siksi ajattelin että keväällä/kesällä olisi vaihteeksi hyvä tehdä agilityä vähän rennompana treeninä ja jatkaa alkeiskurssilta eteenpäin seuraavalle tasolle. 

Mitähän muuta minä olenkaan suunnitellut meidän pään menoksi?!? No ainakin ennakkotreeniä ja ennakkovalmennusta, eli jos meinataan näyttelyihin mennä "valloittamaan areenat" ja hakea mejästäkin muuta kuin nollatulosta, niin se tietää sitten pitkin kevättä laukkaamista match show:ssa näyttelytreeneissä ja metsässä mejätreeneissä. Viime kevään (kevät 2013) tehotreeni oli käskysanan "SEISO" opetteleminen ja hallitseminen näyttelyjä varten, ja tänä keväänä pitää treenata hampaiden näyttämistä, koska siirrymme junioriluokasta nuorisoluokkaan eikä siellä enää anneta anteeksi pentumaista sähellystä :) Emme ole käyneet viime kesän jälkeen yksissäkään näyttelyissä, joten kehäkäyttäytymistä pitää treenata uudelleen ja hakea tuntumaa mätsäreistä. Minulla oli viime kesän tavoitteena kehässä, että saan pidettyä koiran kurissa ja hallinnassa, ja kaikki sujuikin kuin valssi. Olin todella tyytyväinen Messin kehäkäyttäytymiseen ja Messin kanssa oli kivaa olla kehässä, vaikka minua jännittikin vasta-alkajana. Nyt osataan suhtautua näyttelyihinkin rennommin ja kun tietää, mitä kaikkea siellä tapahtuu. Hampaiden katsomisesta Messi ei oikein tykännyt viime kesänä, ja yritti tuomarin käsitellessä vähän pakittaa taaksepäin, joten tätä tehotreeniä on sitten luvassa tänä keväänä ennen kehään astumista. Kaikki meillä käyvät vieraat saavat tunkea sormet Messin suuhun ja katsoa hampaita :)

Mitään ihmeempää ei olla nyt Messin kanssa tehty, normaaleja sauvalenkkejä ja koirapuistoiluja ja metsässä juoksemista. Uutena aluevaltauksena otettiin Messille pari päivää sitten ekaa kertaa käyttöön flexi-talutin, ja se onkin osoittautunut hyväksi! Meillä oli alunperin ajatus, että emme käytä ikinä flexiä koiralla, koska koira oppii siinä ihan vääränlaista hihnakäyttäytymistä, mutta nyt kun Messi alkaa olemaan puolitoistavuotias ja on kulkenut koko elämänsä lyhyessä hihnassa, niin otettiin flexi käyttöön. Tätä ennen Messi on kulkenut parimetrisessä nailontaluttimessa, niitä meillä on useampi erivärinen, heijastimilla ja ilman heijastimia. Messi kulkee tosi nätisti flexissä, koska on tottunut kulkemaan lyhyessäkin hihnassa eikä olla annettu Messin vetää tai kiskoa. Messi pääsee flexin kanssa vähän kauemmas haistelemaan tien reunoja ja puita / heinikkoja.

Uusia kuvia ei ole tullut nyt otettua. Jospa loppuviikon aikana kertyisi kuvamateriaaliakin, kun jään hiihtoloman viettoon minilomalle!

Terveisin Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti