lauantai 22. maaliskuuta 2014

Perjantain tokotreenit ja lauantain ulkoilua

Olin eilen jokaperjantaiseen tapaan Messin kanssa tokotreeneissä. Tällä kertaa harjoittelimme ylemmän luokan ruutua tokoliikkeenä. Messille asia oli ihan uusi, samoin toki minulle, joten lähdimme ihan nollasta harjoittelemaan liikettä pala palalta. Kovin pitkälle ei ehditty etenemään, ruutu on tokoliikkeenä tosi vaativa ja siihen kuuluu monta eri osa-aluetta hallittavana, joten eilen treenasimme pelkästään kosketusalustaa "ruutu" - käskysanalla ja seisomista kosketusalustan päällä (kunhan edes yksi tassu osuu). Messillä ei ollut aluksi hajuakaan, mitä pitää tehdä ja mitä häneltä vaaditaan, joten koiralle täytyy opettaa kaikki ihan alusta. Onnistumisen kokemuksiakin kuitenkin saatiin.

Tokotreenien edetessä viikko viikolta eteenpäin, alan huomaamaan myös Messin heikkouden, nimittäin ärsykeherkkyys silloin, kun Messi on itse kytkettynä ja toinen koira suorittaa tokoliikettä vapaana. Messi kiihdyttelee itseään nollasta sataan tuollaisissa tilanteissa, olisi juoksemassa vapaana olevan koiran perään (mutta ei toki pääse, kun on kytkettynä), tai aloittaa haukkumisen. Messiä häiritsee suunnattomasti se, kun toinen koira on irti ja hän ei, tai kun toinen koira suorittaa tokoliikettä ja koira ilakoi saadessaan palkan/lelun. Tässä minulla riittääkin työmaata saada Messi pysymään rauhallisena ko.tilanteissa. Seuraavaksi pitäisi varmaan opetella käskysana "lepo", joka tarkoittaisi esim. maahanmenoa ja rauhallisena pysymistä. Silloin, kun Messi on vapaana yhtä aikaa toisten koirien kanssa (esim. koirapuistossa), niin tällaista "kiihdyttelyongelmaa" ei silloin ilmene. Messin kiihdyttely ei toki ole vihamielistä eikä hyökkäävää, enemmänkin sellaista "minä haluan mukaan" - kiihdyttelyä. Tulipas tässä samalla mieleen taannoinen agilitykurssimme, jossa Messi ampaisi agilitykentälle toisen koiran suorittaessa rataa. Me muut olimme aidan takana odottamassa omaa vuoroa, kun Messi bongasi vapaana olevan koiran radalta, hyppäsi aidan vieressä olevalle pöytätasolle ja siitä aidan yli ja sähelsi suoraan toisen koiran perään, joka oli menossa putkeen, ja Messi ampaisi koiran perässä yhtä aikaa samaan putkeen sisälle. Olihan se toinen koira ihmeissään, että mikä otus sieltä takaa tulee :)

Tänään lauantaina on nautittu aurinkoisesta ulkoilusäästä. Kuvat puhukoon puolestaan, joten näihin kuviin ja tunnelmiin :)






Terveisin Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti