lauantai 29. marraskuuta 2014

Voihan lumen puute ja muita ajatuksia!

Alkaa pikkuhiljaa jo tuskastuttamaan tuo ankeus, märkyys ja harmaus ulkona, ARGH! Kaipaan lunta, ja paljon! Pakkastakin kiitos, mutta sopivasti, ei liikaa. Messi on edelleen pesemättä talvea varten, ei näillä rapakeleillä kannata alkaa edes yrittämään turkin pesua. Toki tassut ja mahan alus pyyhitään / kuivataan joka ulkoilun jälkeen, tarpeen mukaan käytetään myös mahan alus pesulla kylppärissä, mutta koko koiruus on kunnon shampoopesua vailla. Pysyvää lunta siis odotellessa, kookos-lime miehinen tuoksushampoo odottaa Messiä :) 

Olen tässä kovasti miettinyt, ilmoitanko Messiä tammikuun Raahen näyttelyyn. En tiedä, mistä tämä edes kiikastaisi, omaa laiskuutta varmaan. Tilaamani uudet ja hienot näyttelytaluttimetkin odottavat jo kehään pääsyä. Meidän pitäisi korkata avoin luokka, ja siellä on tietysti paljon enemmän muita uroksia samaan aikaan kehässä kuin juniori- ja nuorisoluokassa. Haastetta siis tuolle meidän 2-vuotiaalle, jolle muut urokset eivät ole se kaikista miellyttävin asia. Vastakkainasettelua ja kukkoilua saattaa tulla pienistäkin ärsykkeistä ja toisen koiran lähettämistä signaaleista. Osaa se Messikin toki machoilun aloittaa. Huoh, voi hormoonit! Tässä kun ikää alkaa tulemaan Messille lisää eikä kaikkea voi enää laittaa nuoren iän piikkiin, niin havaittavissa on, että Messi ei todellakaan ole pehmeä uros, kovuutta ja luonteensärmää löytyy! Omena ei kauas puusta putoa, nämä piirteet taitavatkin tulla Messin isän puolelta (Myrock's Timon Stone, Jedi). Jedi on myös hyvin maskuliininen uros isolla egolla varustettuna ja kovapäisyyttä löytyy. Messi on myös jännä tapaus, että kytkettynä ollessaan ilmenee tuota kukkoilua ja räyhäämistä, mutta vapaana ollessaan (jos muutkin koirat ovat vapaana), ei ilmene minkäänlaista ongelmaa. Se on se kuuluisa hihna ja hihnaräyhääminen! Messin kanssa voidaankin ihan huoletta käydä koirapuistoissa, Messi tulee siellä hyvin toimeen muiden urosten kanssa, nartut tosin on AH, niin ihania ja ei mene montaa sekunttia kun Messi hyppää jo niiden selkään. Narttujen kanssa samaan koirapuistoaitaukseen me ei mielellään olla enää mentykään tämän hormoonihirviön kanssa, se ei jätä narttuja rauhaan! Ellei ole sitten niin kova narttu joka näyttää kaapin paikan, niitä Messi uskoo kertaheitolla. Säyseämmät tapaukset Messi jallittaa alta aikayksikön.

Treenattiin tänään takapihalla agilityn hyppyestettä. Messillä on tullut hypyn suhteen joku ihme mörkö, se ei nimittäin meinaa alkaa mielellään enää hyppäämään esteen yli ja saan todellakin houkutella että innostuu hyppäämään. Putken ja tunnelin suhteen ei ole vastaavaa ongelmaa, niitä tekee tosi mielellään. Meidän tämän syyskauden agilitykurssi alkaa olla loppusuoralla enkä ole hakenut tässä vaiheessa enää jatkokurssipaikkaa ensi kaudeksi. Me taidetaan nyt huilata ainakin alkuvuosi enkä ole ilmoittautunut millekään kurssille enkä koulutusryhmään. Olen ajatellut, että alkaisin hetkeksi keskittymään noutotreeneihin, ja täällä Oulussa käynnistyykin vapaamuotoinen kimpparyhmä noutoasioihin keskittyen. Tämä ryhmä tulikin nyt kuin tilauksesta! Ensimmäinen vapaamuotoinen treeni-ilta olisi jo ensi maanantaina, mutta harmillisesti se menee päällekkäin meidän agilityn kanssa.

Ohessa muutama lumeton kuva tämän päivän metsälenkiltä.



Keppihulluus. "Jos mää tästä yhden tolpan otan mukaani". 
Terveisin Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti