lauantai 15. marraskuuta 2014

Marraskuu matelee

Ei lunta. Pimeää, mutta onneksi viime päivät on olleet pakkasen puolella, niin loppui se alituinen ravan roiskuminen ja lian kantautuminen kotiin sisälle Messin mukana. Tassuja ei tarvitse joka ikisen ulkoilun jälkeen pyyhkiä eikä toimittaa koiraa heti sisälle päästyään suihkuun mahan ja jalkojen huuhteluun. 

Meidän arki kuluu tällä hetkellä lenkkeilyn ja "metsäilyn" parissa, toisin sanoen remmilenkkejä taajamassa lähialueella ja metsäulkoilua vapaana kirmatessa aina kun on päivänvaloa ja aikaa lähteä hieman kauemmas metsään. Agilityä treenataan kerran viikossa ja tokoakin kotioloissa aika ajoin. Siltikin, tylsää! Loppuvuosi on aina niin "ankeaa" kun mitään ei tapahdu eikä ole mitään extra-tekemistä. Ehkä vertaan liikaa meidän viime kesään, joka oli tosi hektinen kaikenmaailman koiramaisten asioiden parissa ja kaikki loppui kuin seinään syksyllä. 

Jotakin uutta sentään on tiedossa, vaihtelu virkistää! Olemme menossa koirahierojalle ensi viikolla. Agilitytreenien yhteydessä tuli puheeksi, että näitä harrastuskoiria olisi hyvä käyttää koirahierojalla, ihan vain ennaltaehkäisyn muodossa tai myös kartoittamassa koiran lihaskuntoa. Aktiivisilla harrastuskoirilla voi olla lihasjumeja ja jumipaikkoja, jotka eivät välttämättä oireile eikä kipuile lainkaan, mutta saattavat silti vaikuttaa koiran toimimiseen. Messillä menee tällä hetkellä agilityssä putkiesteet parhaiten, mutta hyppyesteillä on aika ajoin innottomuutta ja korkeita esteitä (50cm) ei hyppää niin mielellään kuin korkeutta tiputettuna esim. 40cm korkeus ei tuota sitten ollenkaan ongelmaa. Vähän jäätiin miettimään, voisiko taustalla mahdollisesti olla lihasjumi. Sain suosituksia eräästä alalla tunnetusta ja pidetystä eläinfysioterapeutista, mutta hänellä olikin monen kuukauden jonot ja ensimmäinen vapaa arki-ilta-aika meni helmikuulle 2015, HUPS! Työssäkäyvälle ihmiselle kun ei muut ajat käy, ja on aika mahdotonta järjestää Messille hieronta-aikaa muuten kuin arki-illoiksi tai viikonlopuiksi. Tämä kyseinen henkilö ei tee ollenkaan viikonloppuja. Myös eräs toinen koirahieroja, joka tekee myös kotikäyntejä ja hieroo koiria heidän omissa kodeissaan, oli aika buukattu iltaisin joten päädyin varaamaan hieronta-ajan sieltä, mistä se nopeiten järjestyi, eli HundSpa Oulu. Muodostan käyntimme jälkeen oman mielikuvan siitä, oliko hieroja hyvä vai vaihdetaanko toiseen. Avoimin mielin lähdemme kokeilemaan ja tutustumaan koirahierontaan, saapa nähdä mitä Messi tuumaa käsittelystä.

Olen tässä myös tilaillut Messille vähän treenimateriaalia netin kautta Petnapista ja ajattelin, että tässä loppuvuoden ja alkutalven aikana voisimmekin keskittyä pitkästä aikaa noutamiseen ja palautukseen. Messillä on jännä "suhde" dummyihin, hän kun pitää niitä enemmän leluina kuin työskentelyvälineinä ja dummyt saavat aika ajoin kyytiä Messiltä. Okei, hän on noutaja ja noutaminen on verissä, Messi kyllä ampaisee käskystä vauhdilla noutamaan, ja juoksee takaisin omistajan luo yhtä innokkaasti, mutta viime aikojen ongelmia onkin olleet:
A) Messi noutaa, ja jää sitten noudettavan esineen / dummyn kanssa parin metrin päähän omistajasta, tiputtaa esineen / dummyn maahan, nostaa sen tassuilla pystyasentoon ja alkaa järsimään.
B) Messi tulee esine / dummy suussa innokkaasti omistajan luo, mutta aloittaakin esineen / dummyn kanssa "kunniakierrokset", toisin sanoen juoksee ja kiertää omistajan ympäri ja lällättää esine / dummy suussa, että "arvaa vaan palautanko tätä sulle, tämä on mun!". 
Nämä ongelmakohdat tunnistan ja tiedostan oikein hyvin, niin olenkin päättänyt että nyt alkaa herra 2-vuotiaan tehotreenit noutamisen ja palauttamisen suhteen. Myös kiinnipitotreenejä tulen tekemään, ja irrottamistreenejä. Hyvänä käytännön apuna käytän yhtä omistamaani kirjaa "Sten Christoffersson: Lintukoirat. Koulutus ja metsästys". Tilasin tosiaan treenimateriaaliksi kanvasdummyn fasaanin nahkalla ja tavallisen dummyn kaninkarvalla. Lisäksi tilasin uuden palkkiopussukan treeneihin, kun entisestä meni kiristysnaru katki ja pussukka alkoi muutenkin näyttämään "aikansa eläneeltä". 

Messi on nyt lohiöljykuurilla ja sen jälkeen jatkan öljyn antamista rasvahappovalmisteella omega 3- ja omega 6 rasvahappoja, tämäkin on lohipohjainen valmiste, mutta hieman eri nimellä myydään kuin perinteistä lohiöljyä. Talvikaudet käytän suht koht säännöllisesti Messille lisäöljyä turkkia ja ihoa varten. Kesällä öljyjen antaminen jää vähemmälle ja oikeastaan ihan tauollekin. Lumen ja pakkasen sekä kylmän tuulen antama rasite turkille, iholle ja anturoille on pahempi kuin kesällä, jolloin nautitaan vain heinikosta ja lämmöstä.

Tämän päivän hauskin leikki. Särkeä jäätyneitä rapakoita ja syödä jäätä!

Terveisin Anu




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti