perjantai 19. joulukuuta 2014

Kaamoksen kaatajaisen päivitystä!

Pitkä tovi on vierähtänyt edellisestä blogipäivityksestä, mutta syykin on selkeä: hiljaiseloa, kaamosta, märkää, harmaata, loskaa eikä olla tehty mitään erityistä! Agilitykurssimme päättyi enkä ole hakenut jatkokoulutuspaikkaa harrastusseuramme kevätkauden 2015 ryhmiinhaussa. Ajattelin, että pidetään nyt pieni hengähdystauko aktiivisesta harrastuselämästä ja keskitytään tekemään muuta, toisinsanoen rodunomaisia nouto- ja palautustreenejä. Uudet kaninkarva- ja fasaanidami odottavat vielä(kin) korkkaamista. Aletaan niiden kanssa piakkoin treenaamaan. Mutta jotta ei ihan tylsistyttäisi ja unohdettaisi muutakin treenaamista, niin ilmoitin meidät helmi-maaliskuussa olevaan rallytokon ALO/AVO - kurssille, yhteensä kuusi kertaa. Rallytoko oli tässä syksylläkin meillä treeniohjelmistossa (lyhytkurssi) ja tykästyin lajiin. Messikin teki innokkaana kylttejä ja liikkeitä.

Tänään koitti VIHDOIN se päivä, että satoi valkoisen lumipeitteen maahan ja koko ajan sataa lisää! Aamulla taidetaan päästäkin kunnolla jo lumitöihin. Messi oli aivan innoissaan lumesta ja iltalenkillä kiskoi hihnassa koko matkan ja kuono haisteli maata, mentiin myös melkoista siksakkia kun hajujen perässä piti poukkoilla tien reunalta toiselle reunalle ja takaisin. Kylläpä voi koirakin näköjään nauttia puhtaasta lumesta ja hajurikkaasta maasta! Tänään koitti VIHDOIN myös se päivä, että Messi pääsi suihkuun ja shampoopesulle. Olenkin odottanut sopivia kelejä tätä varten ja nyt oli suihkun aika lopultakin. Messillä on "miehinen" tuoksushampoo kookos-lime, ja sillä käsittelin koko koiran päästä varpaisiin ja hännänpäähän asti. Tulipas ihanan raikkaan tuoksuinen ja ennenkaikkea PUHDAS koira pitkän syksyn ja rapakelien jälkeen. Suihkun jälkeen Messi veti rallia sisällä ja matot saivat kyytiä, Messi piehtaroi ympäriinsä ja matot meni rullalle. Kunnon suihkunjälkeishepulit! Messi näyttää nyt tosi muhkealta vastapestyine karvoineen, melkoinen leijonaharja ja niinkuin olisi ilmakuivauksen saanut kuivausrummussa! Antaa turkin nyt kunnolla kuivahtaa, huomenna on harjaamisen aika niin saadaan karvat ojennukseen.

Huomenna odottaakin ihanan luminen metsälenkki, pitää varata paljon aikaa ulkoilulle lumisessa metsässä ja Messi pääsee luontoon juoksemaan!

Terveisin Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti