lauantai 19. huhtikuuta 2014

Sairastupa elpymässä kuntoon!

Meidän perheessä on jyllännyt ärhäkkä flunssakuume, joka on kaatanut perheenjäsenet yksitellen petiin. Sairastelun johdosta Messikin on joutunut tyytymään viime päivien ajan lyhyisiin remmilenkkeihin taajama-alueella, mutta nyt kun alamme yksitellen parantumaan, niin Messikin on päässyt nauttimaan vapaudesta luonnossa.

Tässä muutama Messin "tylsyyskuva", kun sisällä ei ole ollut muuta tekemistä kuin nukkua, nukkua ja nukkua... Messi varmaankin aisti, ettei kukaan jaksa tehdä mitään, joten hänkin päätti ottaa sitten rauhallisemmin.

Tylsää! Ei ole tekemistä!

Sohvanvaltaaja!

Huoh...milloinhan tässä pääsee lenkille?!?
Tänään oli aurinkoinen ja lämmin kevätpäivä, joten Messiä käytettiin metsässä. Näillä meidän pohjoisen leveysasteilla on ollut jo ensimmäisiä punkkihavaintoja ja ensimmäisiä punkkitartuntojakin koirissa, joten vähän pitää katsoa mihin Messiä viedään, kun ei olla laitettu vielä punkkitorjunta-ainetta kehoon. Messi pestiin eilen talven jäljiltä puhtaaksi shampoolla suihkussa, joten pitää odottaa rasvakerroksen muodostumista ennen paikallisvaleluliuoksen laittamista ihoon. Tuo ainehan leviää nimenomaan rasvakerroksen mukana ympäri koiraa, mutta shampoopesun jälkeen rasvakerrosta ei kovin hyvin ole. Messillä on nyt karvanlähtöaika, ja pohjavillaa lähtee tuppoina irti. Varsinkin eilisen pesun jälkeen, kun Messiä on shampoolla hinkattu, karvaa irtoaa paljon. Tänään harjasin Messin furminator-harjalla ja karvaa lähti hirveät määrät! Tein Messille myös kokonaisvaltaisen kauneudenhoitosession, putsasin korvat topsypuikoilla ja leikkasin kynnet. Meidän tämän kevään ensimmäinen näyttely on kuukauden päästä, ennen sitä trimmaan vielä korvat, kun korvalehtiin on kasvanut uutta karvaa edellisen trimmauksen jäljiltä.


Töttörö-huuli!
Ai miten niin lähtee muka karvaa?!?
Ollaan tässä erään mejä-ihmisen kanssa sovittu alustavasti kevään ensimmäistä mejätreeniä toukokuun alkuun, käydään vetämässä verijälki metsään ja seuraavana päivänä tehdään jälki koirilla. Messille pitää käydä vielä ostamassa oikeanmittainen mejäliina (verijälkiliina), joka on virallisesti  kuuden metrin pituinen metsästyskokeiden verijäljellä. Meillä on muistaakseni kahdeksan metrin (vaiko peräti kymmenen metrin) arkikoulutusliina mejätreeneihin, jolloin ei tarvitse tarpoa koiran perässä ihan joka puun ympäri, jos koira esim. hakee hetkellisesti jälkeä. Mutta virallisissa mejäkisoissa liinan tulee olla tasan kuusi metriä.

Terveisin Anu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti