tiistai 29. huhtikuuta 2014

Ilmoittautuminen Mejäkokeeseen

Yhden vuorokauden asiaa harkittuani, lähti tänään virallinen ilmoittautuminen mejäkokeeseen (metsästyskoirien jäljestämiskoe). Eilen nimittäin alkoi ilmoittautumisaika, mutta olen tässä empinyt ollaanko me vielä valmiita ottamaan ensimmäinen kisastartti, mutta vuorokauden mietittyäni lähti sitten tänään ilmoittautuminen eteenpäin. Mejäkoe on 1.6 Hailuodossa (Oulun edustalla oleva asuttu saari). Sinne on lauttakuljetus mantereelta. Mejäkokeen järjestäjänä toimii Oulun seudun noutajakoirayhdistys, jonka jäsenenä olen. Mietinnässä on vielä, toimiiko mejäkokeen ohjaajana minä vai puolisoni, koska meitä molempia kiinnostaa mejäily. Nyt vain jännitetään, saadaanko koekutsu mejäkokeeseen ja mahdutaanko mukaan! Rajoitettu osallistujamäärä on 24 koiraa. Pitää alkaa henkisesti ja fyysisesti valmistautumaan, että on tulossa rankka kaksipäiväinen koeviikonloppu ja lautta-aikataulu antaa omat rajoitteensa kulkemiseen. Vaihtoehtoina nimittäin on joko jäädä koko viikonlopuksi saareen ja majoittautua siellä, tai varautua heräämään sunnuntai-aamuna aamuyöstä, koska ylimääräinen mejäkoetta varten tilattu lauttavuoro starttaa sunnuntai-aamuna klo 5.30!!! Ilmoittautuminen käynnistyy klo 7.30 ja ylituomarin puhuttelu alkaa klo 8.00. Lauantaina on hieman inhimillisempi aikataulu, alkaen klo 12 yhteiskokoontumisella ja lopetellaan noin klo 16-17 maissa verijälkien tekemisen jälkeen. 

Aloin tässä nyt sitten metsästämään virallista jälkiliinaa mejäkoetta varten, joka on tasan kuusi metriä. Meillä on itsellä kymmenen metrin jälkiliina treenejä varten, mutta se on liian pitkä kokeeseen. Oulun eläinkaupoissa myydään jälkiliinoja, jotka ovat joko 5m, 10m tai 15m. Myöskään netissä esim. zooplus ja Peten koiratarvike ei ollut oikeanmittaista jälkiliinaa. Bongasin kuitenkin Buuzer-nimisestä eläintarvikemyymälästä netin kautta kuuden metrin mustan jälkiliinan, mutta jäin nyt miettimään kannattaako sitä tilata vai päädynkö saksimaan tuon meidän pitemmän jälkiliinan koetta varten lyhyemmäksi.

Meillä on sovittuna mejätreenit 7.5 ja 8.5 kokeneen konkarin kanssa, joten sitä odotellessa! Lisäksi kokeilin tänään Messille jälkivaljaita, joita ei olla käytetty päällä sitten viime kesän, ja tulipas samalla todettua että aika paljon piti valjaita säätää isommaksi. Messi on kasvanut kokoa ja rotevoitunut sitten viime kesän :)


Mejäterveisin Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti