sunnuntai 28. elokuuta 2016

Mejätreenejä ja muita kuulumisia

Olemme viime aikoina treenailleet Ruotsin jälkikaavion mukaisesti mejää. Kahdet treenit on nyt pidetty ja tosi hyvillä fiiliksillä olen treenien suhteen! Ensimmäisellä kerralla tein jäljen sekä sorkalla että verisienellä. Treenattiin lähtöruutua 25m x 25m ja muutenkin sijoittelin jäljelle tapahtumat tismalleen tuon alla olevan Ruotsin jälkikaavion mukaisesti. Katkot suorilla osuuksilla ja ns. paluujälki (mukailee suomen katkokulmaa). Tosi varman oloisesti meni ensimmäiset treenit ja Messi haisteli hanakasti sorkan hajua. Lähtöaluekin haisteltiin tarkasti ja Messi meni aika lailla suoraan veretyksen alkuun ja siitä sitten jäljestyshommiin.Toinen treenikerta pidettiin vähän vaikeutettuna, eli edelleen sorkan laahausjälki mutta tällä kertaa veretys tiputtamalla. Noin metrin - parin metrin välein pieni loraus verta maahan. Ensimmäinen treenijälki oli 24 tunnin ikäinen ja toinen treenijälki 17 tunnin ikäinen. Hyvin sujui toisetkin treenit ja näissä toisissa treeneissä meillä oli ampuja mukana. Ruotsin mejäkokeessa ammutaan kesken jäljestyksen noin 50-100m ennen kaatoa. Laukauksen jälkeen Messille tuli hetkellinen tuumaustauko ja Messi meni ampujan viereen istumaan. Mitäs nyt? Pitäisikö paikantaa mistä ääni tuli vai jatkaa hommia? Parilla kehoituksella homma jatkui oikeaan suuntaan ja sorkka löytyi. Tätä ampumista meidän pitää vielä treenata, selvästi Messi vähän ihmetteli että mikä oli homman nimi kun kesken työskentelyn ammutaan. Suomen mejäkokeissahan laukauksensietotesti on ennen metsään menemistä, mutta Ruotsissa se on koesuorituksen aikana ja koira joudutaan hetkeksi pysäyttämään kesken työskentelyn.
Messi on piirimestaruus mejäkokeeseen ensimmäisenä varalla. Peruutus jos ilmaantuu niin me ollaan niin mukana PM-taistoissa! Pikkuisen jäi pisteet uupumaan keskiarvosta, millä pääsee suoraan mukaan mutta odotellaan rauhassa miten tässä vielä käy. Hyvä jäljestyskausi ollut niin olisi suorastaan kunnia päästä mukaan PM-mejään. PM-mejäkoe on ensi viikonloppuna Limingassa, joten odotellaan vielä ainakin alkuviikko ilmaantuuko peruutuksia. Meillä on ensi lauantaina myös rallytokokoe, sitä kuuluisaa viimeistä puuttuvaa tulosta jahdataan että saataisiin vihdoin ja viimeinen se koulutustunnus RTK1. 

Messi kävi nyt kuluneella viikolla eläinlääkärissä rokotuksissa. Eläinlääkäri kehui, kuinka Messi oli hyvinvoivan oloinen ja näköinen koira. Käytin Messiä myös puntarilla ja Messi painoi 21,6 kg. Koko aikuis-iän Messin paino on ollut noin 21-22kg välissä, ei paljoa ole vaihdellut. Terveen ja hyvinvoivan koiran kanssa on mukava jatkaa harrastuksia ja kilpailuja!

Terveisin Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti