sunnuntai 14. elokuuta 2016

Tollershow ja Oulu KV

Näyttelyntäyteinen viikonloppu takana vaihtelevissa keleissä! Lauantaina pyörähdimme kehässä Nallikarissa Tollershowssa, jonne oli ilmoitettu reilut 100 tolleria. Sää olisi saanut olla parempi, vesisateessa kuluikin koko päivä ja lämpötila oli huikeat +10 astetta. Oli kiva nähdä tuttuja ja etelä-suomen tollerivieraita. Messi kilpaili avoimessa luokassa, jossa oli 13 urosta. Messi oli hienosti avoimen luokan toiseksi paras uros ja sai SA:n. Tuomari antoi vain kolmelle urokselle SA:n. Messi sai tuomarilta osallistumisoikeuden myös "paras pää ja ilme"-kilpailuun, mutta ei jääty sinne asti enää odottelemaan kurjassa säässä. Messi sai oikein kauniin arvostelun, tuomarina oli norjalainen Börge Espeland: "Lovely outline. Beautiful head and expression. Nice eyes. Strong neck. Would like more angulation and forechest. Excellent topline. Strong in loin and back. Nice bone and feet. Moves with good drive from the back, front ok. Nice coat and colour." Paras uros - kehässä kärkipaikat vei valio- ja käyttöluokan urokset. Siellä olikin oikein vahvoja ja komeita yksilöitä! 


Sunnuntaina oli sitten Oulu KV ja tuomarina serbialainen Matejevic Devic Milosava. Todella tiukkis vaikutti olevan ja kuulinkin että myös edellisenä päivänä hän oli ollut todella tiukka niille roduille, joita hän oli arvostellut. Messi oli hänen arvostelemanaan pelkkä EH. Kaikki olisi pitänyt olla tämän tätin mielestä vahvempaa, kehittyneempää ja muodokkaampaa. Pelkkä puutelista oli Messin arvostelu: "Correct head lines, strong neck. Topline should be more stronger. Deep chest. Correct front angulation. Forechest could be more developed...välissä sanoja, joista ei saa selvää...could be more stronger and firmer (en saanut selvää, että mikä pitäisi olla vahvempi ja tiukempi/muodokkaampi). Tuloksena siis puhdas AVO EH. 

Tässä oli meidän näyttelyt toistaiseksi tänä vuonna. En ole mihinkään nyt ilmoittautunut ja pidämmekin nyt kunnolla taukoa. Suomesta me ei tarvita näyttelyistä enää mitään, joten katseet on kohti ruotsin näyttelykehiä ja kolmannen cacibin metsästämistä. 

Meillä on tulossa syyskuun alussa rallytokokisat Oulussa ja lokakuun alussa mejäkokeet Piteåssa Ruotsissa. Olen hakenut myös syksyn piirimestaruuskokeeseen Liminkaan, nähtäväksi jää riittääkö Messin VOI-luokan pisteet 44, 46 ja 48. Kuusi koiraa mahtuu PM-mejään. 

Messi taisi nyt sopivasti aloitella karvanlähtöäkin kun viimeiset näyttelyt on ohi. Tässä pikkuhiljaa on alkanut viikon - parin sisään tiputtaa karvaa, mutta toistaiseksi vielä maltillisesti.

Terveisin Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti