sunnuntai 24. elokuuta 2014

Mejäkauden 2014 päätös

Mejäkoe Ii 24.8.2014. Tuomari Jouni Simonen.

"Ohjattu hyvä lähtö. Messi lähtee jäljestämään innokkaasti jäljen yli risteillen. 1.osuuden puolessavälissä koira harhautuu paluujäljelle ja tästä tuomitaan hukka. Puhtaalta jäljeltä Messi pääsee suoraan kulmalle ja merkkaa makauksen hyvin. Toisen osuuden suunta löytyy heti eikä osuudella ole muutenkaan isompia ongelmia. Toisen kulman koira menee ohi suoraan ja koira joudutaan palauttamaan kulmalle. Viimeinen osuus on vauhdikasta jäljestystä jälkitarkasti. Vauhtia on valitettavasti niin paljon ettei Messi malta pysähtyä edes sorkalle, vaan ohittaa sen, kaatokäyttäytymistä ei voida arvostella. Nuori koira, jolta ei ainakaan intoa puutu."

Tulos 26 pistettä, mutta sorkan ohi meneminen aiheutti sen, ettei kaatokäyttäytymistä voida arvioida ja AVO3 vaihtui AVO 0. Tämä kuvastaa meidän tämän kesän taipaletta, intoa riittää eikä malteta keskittyä ihan olennaisimpaan. Jäljen etsiminen ja jälkityöskentely on Messistä ihanaa, mutta sorkkaa Messi ei vielä pidä houkuttelevana palkintona, tänään pyyhällettiin melkein tielle asti ohi sorkan. Tuomarin mukaan Messi on hyvin tyypillinen tolleri mejäkoira, intoa riittää vaikka muille jakaa ja iän myötä malttia tulee (ehkä!).

Keli oli tänään puolipilvinen ja lämpötila aamulla noin +10, josta kuitenkin lämpeni noin +17 asteeseen päivemmällä. Arpaonni suosi meitä ja me saatiin jälki nro 1, joten heti aamusta pääsimme metsään. Eilisen maaston veretyksen aikana satoi runsaasti vettä ja niskaan tuli kunnon kaatosadekuuro. Sade oli huuhtonut verijälkeä laajemmalle alueelle ja paikoitellen Messin eteneminen olikin poukkoilevaa siksakkia. 

Näin meillä tänään, mejäkausi 2014 julistetaan meidän osalta suoritetuksi! Viisi starttia, kolme nollaa, mutta myös AVO2 ja AVO1. Toukokuussa 2015 ollaan jälleen "back in business!!!"

Vastoinkäymisistä huolimatta hymyssäsuin kohti ensi mejäkautta 2015!
Terveisin Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti