torstai 12. kesäkuuta 2014

Kuulumisia

Ollaan tässä pikkuhiljaa valmistauduttu ensi viikonlopun mejäkoetta varten. Tällä viikolla ei tosin ehditty aikatauluongelmien ja ajanpuutteen vuoksi treenaamaan mejää, mutta viime viikolla otettiin heti Hailuodon mejäkokeen jälkeen alkavalla viikolla ns. herätetreenit Messille ja tehtiin kolme napakan lyhyttä erimuotoista verijälkeä maastoon, ilman makauksia tai yhden makauksen kanssa, ja verijälkien muotokin vaihteli suorasta kaarevaan ja puoliympyrään. Pituudet ei kyllä olleet kuin noin 50 m per jälki. Loppukaadolla palkkiona oli aina yksi kokonainen nakki ja aivan valtavan vuolaat kehut. Jälkikoiratkin tarvitsevat ajottain ns. herätejälkiä ja napakan lyhyitä treenejä, ja aivan yltiö-suuret kehut. Ja tuo treeneissä palkkautuminen herkuilla ja vuolailla kehuilla antaa koiralle lisää varmuutta ja intoa mejätyöskentelyyn mejäkokeitakin silmälläpitäen. Sää sattui tuolloin olemaan reilusti +20 asteen paremmalla puolella, joten kolmen napakan verijälkitreenin jälkeen vietiin läähättävä Messi suoraan uimaan!

Agilitykurssia ollaan edelleen jatkettu kerran viikossa, ensi viikolla on viimeinen kerta ennen kesätaukoa (jatkuu jälleen 5.8) ja viimeisellä kerralla ennen kesätaukoa otetaan muutaman esteen ratatreeni. Nyt ollaan vielä enempi keskitytty este esteeltä yksittäisten esteiden läpikäymiseen ja varmuuden kasvattamiseen. Messi on kyllä agilitystä suunnattomasti nauttiva koira, suoritusnopeus on aina vauhdikas!

Messi temppuilee jälleen syömisen kanssa, päivät menee ravinnon suhteen vaihtelevasti. Tällä hetkellä jättää yleensä aamuruoan syömättä, mutta syö sitten illemmalla tosi hyvin koko ateriansa. Kuivanappulat tökkii edelleen, ei meinaa millään syödä niitä paljaaltaan. Sekoittelen edelleen kuivanappuloiden sekaan lihaa. Tällä hetkellä parhaiten uppoaa Mustin&Mirrin raakapakaste kalkkunan jauhelihakuutiot ja broileri-porsas-naudanmaha lihapullat. En edelleenkään tarjoa noita raakaversiona vaan sulatan ja kypsennän pannulla. Messille maistuu myös kaupan maustamaton broilerinsuikale ja rypsiporsaan liha. Öljyä meillä menee myös pieni loraus ruokaan sekoitettuna. Totaalikieltäytymistä ja syömättömyyttä ei onneksi nyt ole, sitä kun oli muutama viikko sitten kun juoksuiset nartut sekoittivat nuoren miehen pään.

Tänään käytiin sateen jälkeen pellolla juoksemassa märässä heinikossa, alla muutama kuva.










 Terveisin Anu



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti