sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Ii mejäkoe AVO1

Meillä oli tänään mejäkoe Iissä. Eilinen päivä kului veretysten merkeissä. Verijälkiä oli yhteensä 18kpl, joista kahdeksan oli avoluokan ja kymmenen oli voittajaluokan. Sain viikonlopun aikana tarkempaa opastusta kompassin käyttöön ja paljon muitakin hyödyllisiä vinkkejä, joten kyllä näissä karkeloissa oma kokemus ja oma tietämys kasvaa. Kahden viikon takaisen Hailuodon mejäkokeen ja tämänpäiväisen mejäkokeen tunnelma oli samanlainen, tosi rentoa ja mukavaa porukkaa!

Meillä kävi toistamiseen hyvä tuuri, kun pääsin heti aamusta opastamaan AVO7-jäljen ja meidän oma vuoro oli heti perään AVO8-jälki. Suoritusten jälkeen oltiinkin valmiina, jälki jo purettuna, takaisin erämajalla jo yhdentoista jälkeen. Saatiin rauhassa levähtää, syödä, ulkoilla Messin kanssa ja istuskella muiden kesken juttelujen merkeissä.

Hailuodon kolmen hukan ja nollatuloksen jälkeen otettiinkin revanssi iissä ja suoritus oli tällä kertaa AVO1 41pist.! Messi jäljesti tänään tosi hanakasti ja päämäärätietoisesti, eteneminen oli varman oloista, lukuunottamatta paria kohtaa joissa Messi haki jälkeä vähän laajemmilla tarkistusympyröillä, mutta löysi jäljen omatoimisesti ilman hukkaa. Sää oli tänään sopivan puolipilvinen noin +15 astetta. Maasto oli kuivaa, koska ei ole satanut moneen päivään vettä.

Ylituomarina toimi Ville Porthan, ja hän tuomaroi Messin suorittaman jäljen. Koeselostus:
""Todella hyvä ohjattu lähtö. Messi etenee maavainuisesti 1.osuuden ryteikössä jälkitarkasti. 1.makaus merkataan hyvin, mutta kulmalta lähdetään jatkamaan ensimmäisen osuuden suuntaisesti. Tullaan kuitenkin omatoimisesti takaisin makaukselle, josta toiselle osuudelle. Toinen osuus on myös hyvää jäljestystä. Toinen kulma oikaistaan sisäkautta ja makaus jää merkkaamatta. Kolmannen osuuden alussa Messi hukkaa jäljen ja sitä etsitään isolla lenkillä, jossa käydään melkein toisella kulmalla kääntymässä. Jälki kuitenkin löytyy omatoimisesti. Kolmannella osuudella monia muitakin pieniä ylimääräisiä lenkkejä. Sorkka löytyy ja kiinnostaa."

Tästä on hyvä jatkaa! Seuraava mejäkoe, jos me saadaan paikka sinne, olisi jälleen kahden viikon päästä Muhoksella.  Myönnän, tämän päivän jälkeen minusta on tullut eräjorma! Mejäkokeen jälkeen poikettiin iin kärkkäisellä ja mukaan tarttui vedenpitävät säärystimet / säärisuojat, hyttyspäähine sekä hyttys- ja hirvikärpästakki. Tämähän harrastus on myös puhdasta välineurheilua, että pärjää maastossa! Tänään pahimmat vastukset olivat pirulliset paarmat ja kyykäärmeet. Todettiin myös tänään, ettei tuo meidän uskollinen toyota täytä mejäharrastuksen kriteerejä eikä maastosuosituksia, joten se farmari tai citymaasturi on edelleen ostoslistalla :)

Maisemaa erämajan läheisyydestä.

Taustalla ii-joki.


Nova 11vkoa. Ihanuus!

Meidän verijäljen lähtöpaikka.

Ylituomari Ville Porthan onnittelee ja antaa kirjallisen koeselostuksen.

AVO1 41pist. Makealta tuntuu!

Terveisin Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti