tiistai 13. toukokuuta 2014

Kohti näyttelyviikonloppua

Nyt alkaa pikkuhiljaa tulla perhosia vatsaan 18.5 olevan kansainvälisen koiranäyttelyn vuoksi, jaiks! En niinkään jännitä arvostelua tai sijoitusta, mutta kehäkäyttäytyminen ja koiran hallinta aiheuttaa tällä hetkellä minulle perhosia vatsaan. Asetankin siis näyttelytavoitteeksi sen, että saan pidettyä Messin "ihmisiksi" kehässä. Parhaimmillaan Messi esiintyy loistavasti edukseen ja seisoo kuin patsas paikoillaan. Messi osaa kantaa kroppansa hyvin ja olenkin ns. vapaan seisomisen kannattaja, eli en ala asettelemaan koiraa näyttelyssä vaan koira saa jäädä siihen asentoon, mihin se itse itsensä asettaa. Paikoillaan seisomisessa meillä ei ole ollut mitään ongelmaa ja Messi kannattelee itseään hyvin. Toivottavasti Messin keskittyminenkin on sunnuntaina kehässä kohdillaan, nähtäväksi jää. Me ei ehditty tänään noutajarotuisille koirille tarkoitettuun match show:n "rimppakinttushow", koska meillä oli samaan aikaan agilitytreenit. Kävelin Messin kanssa ennen treenejä alkulämmittelynä 4km:n lenkin kotoa suoraan treenihallille. Agilitytreeneissä otettiin tänään puomia ja putkea. Messi kyllä tykkää, sillä on kova into kaikilla esteillä ja tekemisen meininkiä! Messi on myös todella vauhdikas koira ja suoritusnopeus on kuin pikakelauksena :)
 
Tänään Messi on pesty näyttelyjä varten ja Messi on niin säälittävä näky kylpyhuoneessa kun se seisoa pönöttää jähmettyneenä ja alistuu suihkuun. Messi antaa hyvin pestä itsensä shampoolla, mutta näkeehän siitä ettei se mikään suuri nautinto ole Messin mielestä. On kuitenkin tosi rauhallinen suihkussa, mutta sitten kun kärsivällisyys alkaa loppumaan, niin Messi aloittaa pienen ja sievän piipauksen :) Suihkussa myös todettiin, kuinka solakassa kunnossa Messi on muhkean turkkinsa alla, saisi ehkä ravintomäärääkin lisätä kun kesä on muutenkin niin aktiivista ja liikkuvaista aikaa. Huomenna on vuorossa Messin harjaaminen furminaattorilla ja tavallisella harjalla, kunhan tuo karvakasa kuivuu kunnolla. Korvatkin putsasin tänään topsypuikoilla. Kynsiä ei tarvinnut nyt leikata.
 
Seuraavat kaksi iltaa menee jälleen mejähommissa. Huomenna tehdään veretys maastoon ja torstaina jäljestetään. Otetaan napakka hyvä treeni ja Messille kokemusta lisää. Sitten onkin hyvä mennä metsän kautta sunnuntain näyttelyihin :) Eikö se ole noutajille ominaista, että metsästä suoraan kehään :)
 
Terveisin Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti