sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Uunituore FI JVA!

Tänään 17.7.2016 starttasimme Hailuodossa mejäkokeessa. Hailuoto on tullut tutuksi meille jo aiempien mejäkokeiden perusteella ja maastot ovat hyviä. Olimmekin tänään jännän äärellä, koska Messiltä puuttui yksi ykköstulos jälkivalion tittelistä. Sääolosuhteet olivat tänään vaihtelevat, saatiin välillä vettä niskaan ihan kunnolla, mutta päivän aikana myös aurinko näyttäytyi ja lopulta tulostenjulkaisun aikana päällämme jylläsi sitten vaihteeksi kova ukkonen ja kaatosade. Messille tuli arvonnan päätteeksi jälki numero 17 ja pääsimme lohkossamme toiseksi viimeisenä jäljestämään puolen päivän jälkeen. Kyllä minua jännitti, täytyy myöntää! Messi lähti hyvin liikkeelle jäljestyshommiin ja suoritti katkokulman hyvin. Katkokulmalta jatkettiin suoraan todella isolle hakkuualueelle, jossa tuuli rupesi pyörittämään Messiä ja jälki meni vähän hakemiseksi, mutta hienosti selvittiin hakkuualueelta takaisin metsämaastoon. Sen jälkeen kaikki sujui oikein mallikkaasti viimeiselle kulmalle asti. Viimeinen kulma teetätti Messillä työtä. Kulma oli jäkälämaastossa ja Messillä kesti aikaa löytää oikea suunta, mutta hienosti sekin sitten löytyi hakemisen jälkeen ja loppumatka mentiin jälleen oikein mallikelpoisesti suoraan kaadolle. Tuloksena siis viimeinen VOI1 44 pistettä ja Suomen jäljestysvalion titteli! 

Tuomarina toimi Tuula Svan ja arvostelu oli: "Messi ohjataan hyvin jäljelle ja se aloittaa maa- ja ilmavainuisen jäljestyksen. Kaikilla osuuksilla pieniä tarkastuslenkkejä jäljen sivuun. Ensimmäinen kulma, jolla katko, jäljentekijöiden jälkiä veretyksen alkuun, toinen kulma hieman oikaisten ja kolmas kulma laajasti lenkittäen, kunnes seuraava osuus löytyy. Makauksista ensimmäinen ohi, muut osoitetaan hyvin nuuhkimalla ja pysähtymällä. Kaadolle suoraan, jonka pikaisesti nuuhkaisee. Kaadosta saisi olla kiinnostuneempi."

Niin monta paikkakuntaa, niin monta metsää, tuhansia sääskiä ja paarmoja, vettä taivaan täydeltä tai paahtavaa hellettä, kyykäärmehavaintoja, hirvenjälkiä, hakkuualueita, suota, ojia. Mukaan on mahtunut pettymyksiäkin mutta myös huikeita onnistumisen kokemuksia! Sanattoman kiitollinen ja onnellinen meidän 3-vuotiaasta karvaisesta ystävästämme! Tässä on treenien ja kovan työn tulos. Emme ole koskaan halunneet luovuttaa, vaikka pettymyksiäkin on tullut, koska meillä on ollut aina luotto Messin kykyihin. Tämä kesä on kaikin puolin kruunannut meidän rakkaan harrastuslajin, kolmella peräkkäisellä VOI1-tuloksella jälkivalioksi!



Terveisin Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti