sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Oulu KV 9.7.2016 ja kesän saavutusten pohdintaa

Käytiin eilen pyörähtämässä Oulun KV-näyttelyssä. Tuomarina oli suomalainen Jari Partanen, joka edusti kuitenkin Norjaa, koska hän on asunut käsittääkseni jo pitkään Norjassa ja tuomaritiedoissa hänet mainittiin olevan Norjasta. Symppiksen oloinen, leppoisa, nauravainen ja iloinen oli tämä nuorehko miestuomari, miellyttävä kokemus!

Tollereita oli 13kpl. Messi sai luokkavoiton avoimessa luokassa, ollen ainoa uros joka sai avoimessa luokassa SA:n. Valioluokassa olleet kaksi urosta (inttivalioita) saivat molemmat myös SA:n joten PU-kehässä juoksi kaksi valiota ja Messi ainoana avoimen luokan uroksena. Lopputuloksen saattoikin arvata näiden monen maan valiotitteliurosten kanssa, että he veivät kärkikaksikon ja Messi oli siis lopulta AVK ERI1 SA PU3 saaden vara-cacibin, joka onneksemme vaihtuukin oikeaksi cacibiksi, koska kaksi muuta urosta on jo inttivalioita niin Messin vara-cacib muuttuu cacibiksi. Näin ollen minun tämän kesän tavoite on jo nyt täyttynyt, Messillä on kaksi kotimaan cacibia jo plakkarissa! Toisin sanoen ollaan siis puolessa välissä kohti inttivalion titteliä! Suomestahan me ei enää edes tarvittaisi cacibeja, koska seuraavat kaksi pitää olla kahdesta eri maasta. Ruotsi minulla on varmasti seuraava kohdemaa ja sitten mietin mistä lähden metsästämään neljättä. Kuitenkin 1 vuoden 1pvän säännöllä meidän viimeinen cacib voi tulla vasta 20.6.2017 joten ei ole kiirettä! Ensimmäisen ja viimeisen cacibin välillä on oltava yksi vuosi ja yksi päivä. Messi sai ensimmäisen cacibin Rovaniemi KV:ssä 19.6.2016.

Messin arvostelu kuului näin:
"Kaunis rotutyyppi ja koko. Varsin hyvä pää, jossa oikeat linjat. Hieman isot korvat. Oikea tiivis kaula. Hyvä eturinta. Hieno rinnan syvyys ja pituus. Oikea lantio. Hienot tehokkaat liikkeet. Ystävällinen käytös. Hieno karva, väri ja värimerkit."


Nuuskat huulessa kehän reunalla. Minun nuuskamuikkunen!
Olen tässä myös hieman pohdiskellut meidän tämän kesän saavutuksia. En voi olla muuta kuin onnellinen ja ylpeä, koska tänä kesänä tuntuu että kaikki on mennyt niin putkeen kuin vaan mennä voi! Kevään alkukankeuksien jälkeen Mejä sujuu nyt paremmin kuin hyvin ja Messi on enää yhtä tulosta vaille Suomen jäljestysvalio! Sama juttu Rallytokossa, yhtä tulosta vaille koulutustunnus RTK1. Ja näyttelyissä kaksi cacibia jo plakkarissa, kaksi puuttuu kansainvälisen näyttelyvalion tittelistä. Messi täyttää syksyllä neljä vuotta ja hieno kesä on ollut tähän mennessä, Messi alkaa olemaan valmisrakenteinen hieno koira ja kuonokin toimii Mejässä! Mitään muuta en koiralta voi toivoakaan ja Messi on kaikin puolin unelmieni täyttymys, ensimmäinen ja ainoa koirani, jolla tulee aina olemaan ikimuistoinen paikka sydämessäni.   

Seuraavat suunnitelmat on näyttelyiden osalta Kemi KV, Oulu KV ja Tollershow sekä mejään on lähtenyt parit ilmoittautumiset jo eteenpäin. Ollaan myös varasijalla ensi viikonlopun Hailuodon mejäkokeeseen. Rallytokoon menemme vasta syksyllä jahtaamaan sitä yhtä puuttuvaa tulosta.

Terveisin Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti