maanantai 2. toukokuuta 2016

Rodunomaisia treenejä!

Vapun aurinkoinen ja lämmin viikonloppu kului mejätreenien merkeissä. Käytiin siis vappuaamuna 1.5 jälkitreeneissä lähimaastoissa. Messi kävi jäljestämässä edellisenä iltana veretetyn noin 17 tunnin ikäisen jäljen katkokulmalla. Jäljestäminen sujui hyvin ja varman oloisesti! Katkokulmakin ratkesi oppikirjan mukaisesti heti ensimmäisellä rengastamisella ja oikea suunta löytyi vaivattomasti. Viikon päästä startataankin meidän tämän kauden ensimmäisessä mejäkokeessa Oulaisissa. Menisipä yhtä hyvin kuin tämän kevään treeneissä! Messi on kyllä ollut lupaavan ja varman oloinen jälkitreeneissä, että sen suhteen on tosi luottavainen olo. Eri asia sitten itse kokeessa, riistarikkaissa maastoissa. Voittajaluokan kolme ykköstulosta vielä puuttuu jälkivalion tittelistä. Viime kesältä on tuloksena VOI 2 - tulos ja myös ne parit sähläysnollat voittajaluokasta sekä kaatosateen ja rankkakulkuisen maaston vuoksi yksi tuomarikeskeytys aikaylityksen vuoksi (lohduttavaa kuitenkin, että juuri tässä samaisessa kokeessa meni moni muukin voittajaluokan koira nollille aikaylityksen vuoksi).

Alla olevat kuvat on kännykkäräpsyjä.




Messi ja isäntä starttasivat taipparikurssin maastotreenit tänään Oulunsalossa. Tämäniltaisen treenin sisältönä oli muistipaikan rakentaminen, markkeeraus dameilla, varikseen tutustuminen ja laukauksiin totuttautuminen ampumaradan läheisyydessä. Hyvin oli pysynyt Messi hallinnassa vapaana häiriön alla ja oli tehnyt mitä pitikin. Damit haettiin virtaviivaisesti ja palautukset suoraan käteen. Passissa oleminen aiheutti vähän piipaamista, mutta tämä onkin tolleri! Varis myös kiinnosti Messiä, ensi kerralla sitten lokkiin tutustuminen. Ei ihan toivoton tapaus ja kehujakin oli tullut kouluttajalta hyvästä daminhaku työskentelystä! Tästä on hyvä jatkaa!

Täytyy lopuksi todeta, että kyllä treenaaminen on tällä hetkellä antoisaa ja helppoa, kun on osaava koira ja malttia/järkeä päässä, kun teinivuosien höyryäminen on mennyt ohi ja kyseessä on aikuinen koira! Hieno 3,5-vuotias Messi! Toivottavasti tänä kesänä syntyy myös kokeissa tuloksia! Tulevan kesän pääpainona meillä onkin mejäkokeet ja muutamat tärkeät näyttelyt, rallytokon yhtä puuttuvaa koulutustunnuksen tulosta unohtamatta! Ei kovin montaa vapaata viikonloppua mahdu meidän tulevaan kesäkauteen, joten aktiivinen koiramainen kesä tiedossa!

Terveisin Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti