sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Hailuoto mejäkoe 22.5.2016

Viikonloppumme viettoon kuului autolauttamatka Hailuodon saareen, jossa vietimme koko viikonlopun mejäkokeen parissa. Päätimme jäädä yöksi saareen ja majoituimme mejäkoepaikan läheisyyteen, kolmen kilometrin päähän maaseutumiljööseen hevoslaidunten lähettyville hyvinvarusteltuun mökkiin. Onneksi meille jäi myös vapaa-aikaa viikonlopun aikana ja piipahdimme parissa paikallisessa käsityömyymälässä sekä ajelimme saaren toisessa päässä hiekkarannan, kalastajamökkien ja majakan tuntumassa. Ehdinpäs piipahtaa myös paikallisessa puutarhassa, josta mukaan tarttui kaksi isoa kukkaa kotiinviemisiksi pihaamme koristamaan. Koko viikonlopun sää oli oikein hyvä, lauantaina jälkiä tehdessä paikoin jopa hikisen kuuma auringonpaiste, sunnuntai oli sitten viileämpi ja pilvisempi päivä, mutta aurinkokin näyttäytyi mukavasti aika ajoin. Yöllä oli satanut jonkin verran vettä, mutta jälkientekopäivä ja koepäivä olivat ihan kuivat. Minä olin verijälkien teossa lauantaina ja oppaana siis sunnuntaina. Puoliso ohjasi Messiä sunnuntaina kokeessa. Minä sain jäljenpurun jälkeen kämmenelleni punkin jostain, inhottava niljakas kipitteli minun kämmenellä ja huomasin sen vasta autossa...HYI! Hailuoto on tunnettu hyvin runsaasta punkkikannasta, ikävä kyllä. Messiltäkin bongattiin lauttarannassa kotiinlähdön yhteydessä yksi punkki etutassussa kävelemässä, se tarttui todennäköisesti ihan siinä rannassa kun käytiin meren äärellä heinikossa Messin kanssa. Punkkitarkastus tehtiin sitten kotona eikä löydetty onneksi käveleviä eikä kiinnittyneitä punkkeja. On nämä vaan niin inhottavia otuksia!

Tulos: VOI 0, tuomarina Tommi Sianoja.
"Messi nuuhkii alkumakuun ja lähtee rauhallista kävelyvauhtia etenevään sekä maa-, että ilmavainuiseen jälkityöhön. 1. ja 2. osuudella vain pikku pyörähdykset jäljen sivulla. Kolmannen alkua edetään aaltoillen jäljen sivulla. Sitten poistutaan niin kauaksi, että tuomitaan 1.hukka. Palautuksen jälkeen tarkastellaan suuntaa jäljen molemmin puolin, lopulta suunta selviää. Loppumatka osuudesta hyvin. Viimeisen osuuden alkupuolella oleva metsätien ura kääntää koiran pois jälkiuralta. 2.hukka. Osuuden loppupuolella tutkiskellaan pitkään sivullisten ihmisten jälkiä lopulta määrätietoisesti kohti tietä ja kolmatta hukkaa. Koe keskeytyy. Makauksista ensimmäinen ja toinen merkattiin hyvin pysähtyen ja nuuhkien. 3. ja 4. makaus vain nopeasti vauhtia hidastaen. Tänään muut metsän hajut veivät voiton verijäljestä."

Jospa se sinnikkyys toisi joskus vielä tuloksia! Liian paljon on sattunut matkan varrelle huonoa tuuria ja muuttuvia tekijöitä. Tuntuu, että meidän jokaisella jäljellä on jotakin ylimääräistä tai poikkeavaa. Tänään tosiaan oli viimeisellä osuudella sotkettu verijälkeä ja siellä oli eräs mies ja pari lasta talsineet sikin sokin. Messi kävi merkkaamassa yhden ison kiven, jonka päällä oli hypitty ja potkittu sammaleet kiven päältä pois. Mutta ei saa lannistua! Hienon työn Messi teki tänään, ongelmat alkoivat vasta loppuosuuksilla. Katkokulmakin suoritettiin hyvin. Me ei aiota luovuttaa! Parhaimmillaan hyvin toimiva koira, mutta metsään mahtuu kaikenlaista mielenkiintoista. Hirvenjäljille Messi ei ole tänä keväänä lähtenyt kertaakaan eikä ole välittänyt verijäljelle osuneista hirven jätöksistäkään. Jälkivarmuus on siltä osin ainakin parantunut huomattavasti eikä Messi ole enää niin hirvenjälkien vietävissä kuin esim. viime kesänä. 



Terveisin Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti