sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Mejäkoe Oulainen 8.5.2016

Mejäkoeviikonloppu takana kuumassa Oulaisissa! Sää todellakin suosi viikonlopun jäljestäjiä ja tulikin tämän kevään lämpimin viikonloppu +21 astetta ja pilvetön taivas. Mejäkoe oli kahden tuomarin koe, joten 12 koiraa jäljesti ja kummassakin lohkossa oli neljä avoluokkalaista ja kaksi voittajaluokkalaista. Voittajaluokkalaiset pääsivät siis viimeiseksi jäljestämään ja tuossa vaiheessa iltapäivää oli jo todella lämmintä. Piti huolehtia koirien riittävästä juomisesta ja etsiskellä varjopaikkoja. Mejäkoemaastot olivat hyviä ja monipuolisia. Riistabongauksena hirvenjälkiä ja hirven lantakasoja, pari kyykäärmettä ja iso ukkometso.

Messi meni isännän ohjaamana toiseksi viimeiselle jäljelle noin klo 13.30 iltapäivällä ja tuloksena VOI3 tuomari Nina Kujalan arvostelemana: "Ohjattu lähtö. Messi jäljestää ilmavainulla jäljen yli aaltoillen tai jäljen sivussa. Ensimmäisen makauksen merkkaa nopeasti, muut syöden. Ensimmäisen kulman katkokulmalta ajautuu kauas jäljen sivuun, hukka. Toinen ja kolmas kulma rengastamalla. Aivan neljännen osuuden lopussa Messi ajautuu tuulen vaikutuksesta jäljen sivuun ja siitä aina tielle saakka, toinen hukka. Puhtaalta jäljeltä sorkalle, jonka omistaa nuuhkimalla." Tuomarin loppusanoin vauhdikas tolleri, ja hyvä siitä vielä tulee!

Vieläkin saisi jarruttaa Messin etenemistä maastossa, meinaa olla välillä sellainen höyryveturi että kiskoo tuhatta ja sataa ja pyrkii menemään lujaa. Jarrua jarrua vaan lisää liinan toisessa päässä! Harmillisesti Messi teki elämänsä ensimmäisen hukan katkokulmalla, aiemmin Messi on selvittänyt voittajaluokassa mejäkokeissa katkokulmat vaivattomasti. Nyt tuli myös harmillisesti toinen hukka ihan loppusuoralla, kun tuuli veti Messiä suoraan tielle jäljen sivussa ja sorkka oli melkein jo näköetäisyydellä. 

Ihan mukava mejäkauden startti, ensimmäinen koe tälle kaudelle ja tästä aiotaan jatkaa eteenpäin. Katseet jo kohti kahden viikon päästä olevaa seuraavaa mejäkoetta Hailuodossa!


Tämän kepin vien kotiin!
Terveisin Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti