lauantai 16. huhtikuuta 2016

Boden 16.4.2016

500km autossa istumista ja noin kuusi tuntia ajoaikaa takana! Bodenissa Ruotsin puolella oli tänään "svenska spaniel och retriever klubben" järjestämä ryhmänäyttely. Tollereita oli ilmoitettu yhteensä 12kpl, joista peräti yhdeksän saapui Suomen puolelta ja loput kolme olivat ruotsalaisia koiria. Tuomarina toimi Zorica Salijevic. Ennen tollereita kehän aloitti labradorinnoutajat ja tuomari vaikutti olevan tosi nopea tuomaroimaan, labbikset meni nopeasti ohi (17kpl) ja kyseinen tuomari nosti parhaaksi nartuksi ja parhaaksi urokseksi minun mielestäni kaikkein kookkaimmat rotunsa edustajat molemmissa sukupuolissa ja näin taisi käydä myös tollereissa; voiton vei isoin uros ja isoin narttu. 

Messi oli tuomari Zorica Salijevicin tuomaroimana AVK ERI3 SA PU3. Tuomari tykkäsi kookkaista yksilöistä ja tuumasikin kolmen uroksen PU-kehässä, että " I have a problem, three times problem. I can't decide who is the best". Joten loppujärjestys oli sitten kehääntulojärjestys. Arvostelu oli seuraavanlainen:
"Typical head with good pigmention. Very strong neck, this dog is in exellent balance and proportion. Correct angulation, nice temperament." Eli suomeksi erinomainen koira, kiitos kun kävitte ja hyvää jatkoa!

Kotiintuomisiksi ei tullut siis muutakuin hyvää näyttelykokemusta ulkomaan kehästä sekä hyviä keskusteluja matkakumppanin kanssa automatkalta. Sallan cockerit pärjäsivät paras uros kakkonen + varaserti ja paras narttu kolmonen + varaserti, joten kukaan meistä ei saanut sitä mitä lähdettiin hakemaan, harmillisesti cockeritkin jäivät näppejään nuolemaan varaserteillä. 

Yhtä kokemusta rikkaampana, ja kyllähän tuolla vaikutti suurin osa olevan suomalaisia, suomea kuului kehien reunoilta enemmän kuin ruotsia.

Valokuvien aarteita. Otettiin tällainen kunnon poseeraus-look tuomarille mitkät muutkaan huulissa kuin nuuskat! Tämä se on tätä tollerismia ja tolloutta parhaimmillaan! Jos tänään olisikin ollut paras ilme-kisa niin olisikohan tällä ilmeellä irronnut sertiä :)




 Viikon päästä sitten suuntana Kemi ja rallytokokisat, koulutustunnusjahti jatkuu!

 Terveisin Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti