tiistai 22. maaliskuuta 2016

Taipparikurssille mars!

Sain tänään vahvistuksen taipparikurssille pääsemisestä. Puoliso otti haasteen vastaan ja lähtee siis Messin kanssa taipumuskoekurssille treenaamaan rodunomaista kouluttamista ja noutohommia. Itse asetin mielessäni tavoitteeksi: ohjaajalle ja koiralle varmuutta työskentelyyn, riistaan tottuminen, häiriötreenit, rodunomainen koulutus ja käytännön vinkkejä treenaamiseen. Taipparikurssi alkaa huhtikuun alussa luento-osuudella, jonka jälkeen on neljänä peräkkäisenä viikkona maastokoulutuskerrat Valkiaisjärvellä Oulussa. Taipparikurssilaisille on myös myynnissä riistaa treenejä varten. Tosi mukava juttu, että mahduttiin kurssille mukaan, ohjattu treenaaminen on aina monipuolista ja tehokasta. Nähtäväksi jää, milloin Messi on sitten taipparikokeisiin valmis, pääasia että nyt alkaa oikeaoppinen treenaaminen ja ihan tulevaisuuttakin varten, jos meille joskus tulee toinen koira, niin osataan tehdä asiat oikein ja oikeassa järjestyksessä. Edelleen olen sitä mieltä, että ensimmäinen koira on aina harjoituskappale.
 
Otettiin tuossa viime viikonloppuna rallytokotreeniä auringon paisteessa ulkona lähitiellä. Tein Messille spiraali- ja pujotteluradan sekä treenasimme erilaisia suunnanvaihtoja ja pyörimisiä. Jos jotakin pitää nyt kehua, niin kehun Messin motoriikkaa ja takapään käyttöä. Tosi kivasti Messi pystyy peruuttamaan ja esim. 270 asteen käännöksissä kulkemaan sivulla ilman että edistää / jätättää ja mukavasti lukee minun liikeratoja. Treenailtiin myös satunnaisesti muitakin tehtäväkylttejä. Yksi kompastuskivi olikin yllättäen 1-2-3 askelta peruuttaen, Messille oli nyt jostakin syystä hieman haastavaa istua minun edessä ja kävellä suoraan minun edessä, kun itse peruutan. Lähti jotenkin oikomaan ja istui vinottain, aivan niin kuin Messi olisi ajatellut että pitää istua sivulle eikä eteen. Onneksi tämäkin lähti sitten sujumaan, kun hieman hoksautti Messiä, mistä tässä olikaan kysymys.
 
Satuin saamaan rallytokopaikan myös Kemin rallytokokokeeseen, joka on 23.4. Tämä oli alun perin minun suunnitelma B, jos Oulun kokeesta jää harmillisesti vaikka yhtä tulosta vajaaksi, niin lähtisin kokeilemaan viimeistä tulosta Kemiin. Tämä Kemi on vielä ihan kysymysmerkillä, otanko paikkaa vastaan. Katsotaan ensin tuo Oulun koe ja mietitään sitten. Joka tapauksessa, jos koulutustunnus tulisikin Oulusta, niin en aio startata Kemin kokeessa avoimessa luokassa, me ei olla treenailtu avoimen luokan uusia kylttejä vielä yhtään.
 
Terveisin Anu 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti