sunnuntai 2. elokuuta 2015

Siikalatva mejäkoe 2.8.2015

Siikalatvan mejäkoe ohi. Olipas se! Ei löytynyt keneltäkään osallistujalta eikä tuomarilta sellaista kohtaa vaatetuksesta, joka olisi ollut KUIVA! Maasto: märkää. Taivas: nakkasi vettä niskaan kiitettävästi. Suo: märkää. Aluskasvillisuus: märkää. Koirat: märkiä. Ihmiset: märkiä. Tuomarit: märkiä. Tämän päivän saldo kokeessa: Yksi juuttunut auto kannon päälle ja yksi puhjennut rengas (tällä kertaa EI meidän auto, onneksi!). Mitä tulee Messin suoritukseen, niin olimme kiinni VOI 2 tuloksessa, kunnes jäljestysaika loppui kesken ja tuomari keskeytti kokeen. Messi oli melkein viimeisellä osuudella menossa (jäljestysmatkaa jäljellä enää 1/4 osa), kunnes tuli iso oja vastaan ja Messi kieltäytyi ylittämästä sitä. Aikaa oli kulunut tähän mennessä 42min ja jäljestysaikaa oli jäljellä 3min. Tuomari oli sitä mieltä, ettei Messi tule ehtimään kolmessa minuutissa perille eikä Messi suostunut tulemaan ojan yli, vinkui ja vinkui ojan reunalla ja totaalinen stoppi tuli siinä kohtaa. Mutta summa summarum, olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että kolmesta voittajaluokkamme startista, jokaisessa kokeessa katkokulma on suoritettu onnistuneesti eikä ainuttakaan hukkaa ole tullut katkokulmalla. Jotakin on mennyt sentään treeneissä perille! Pointsit Messille myös siitä, että hän oli kuulemma koko tuomarin uran ensimmäinen noutaja, joka ei suostu ylittämään ojaa! Messillä oli tässä ojan kohdalla vain yksi hukka pohjalla, sekin tuli TIETYSTI hirvensorkanjälkien perään lähtemisestä. Hyvin Messi tänään jäljesti, yhdestä hukasta huolimatta. Tuo aikaylitys jäi harmittamaan! Aika monella tuli aikaylityksiä tänään ja meni siksi nollille. Haastava ja rankka maasto, vaikeakulkuinen ja todella märkää!

Messi on kyllä siitä jännä jäljestäjä, että se merkkaa kaikki tapahtumat VOI-jäljellä tosi hyvin (makaukset) ja katkokulmankin Messi on suorittanut joka ikisessä VOI-kokeessa ilman hukkaa. Jotakin muuta sitten sählää näillä jäljillä! Meillä olisi seuraava mejäkoepaikka tiedossa jo viikon päästä Hailuodossa. Ensin mietimme, että jos täällä Siikalatvalla menee nollaksi, niin ei lähdetä enää Hailuotoon, mutta tänään Messin jäljestäminen näytti kuitenkin niin lupaavalta eikä tehnyt kuin yhden hukan, joten ehkä meille jäi sittenkin sen verran hampaankoloon että saatamme sittenkin osallistua Hailuodonkin kokeeseen. Pitää vielä huomenna pähkäillä asiaa. Hailuodon mejäkoe olisi joka tapauksessa meidän tämän kauden viimeinen mejäkoe ja kausi jatkuu keväällä 2016.

Messin suoritus oli siis VOI 0 ja koeselostus kuului näin:
"Lähtömakaus tutkitaan ja ohjatusti jäljelle. Messi jäljestää ensimmäisen osuuden hyvin, tehden vain yhden tarkastuslenkin. Ensimmäinen makaus ohi hieman sivusta kulkien, sitten kulma, jolla katko, kuljetaan veretyksen loppuun, katko selviää laajasti hakien. Toisen osuuden alku hyvin, makaus merkaten. Heti makauksen jälkeen jäljen sivuun, mutta palaa takaisin jäljelle, ottaa kuitenkin paluujäljen, jossa hirvensorkkien jälkiä ihan vieressä. Tästä hukka. Lopulla osuutta jäljen sivuun, ohittaen kulman ja kolmannen osuuden alkuun, palaa kuitenkin omatoimisesti takaisin jäljelle ja makaus merkaten. Vielä jäljen sivuun ja takaisin omatoimisesti jäljelle. Ojan ylitys ei onnistu, sitten loppuu aika ja tuomari keskeyttää kokeen." Tuomarina Seppo Venäläinen. 

Terveisin Anu

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti