sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Mejäkoe Muhos 28.6.2015

Tämä viikonloppu meni Muhoksella mejäkokeen parissa. Mejäkoe oli iso, neljä tuomaria ja 24 koiraa. Avoimen luokan koiria oli 10kpl ja voittajaluokan koiria oli 14kpl. Rotuina oli edustettuna mm. rottweiler, suursnautseri, cockerspanieli, mäyräkoira, espanjanvesikoira, walesinspringerspanieli, labradorinnoutaja, kultainennoutaja ja novascotiannoutaja. Lauantain jälkientekopäivä oli kuurosateinen, ja maastot olivat muutenkin ihan likomärkiä märän kesäkuun vuoksi. Jälkimaastot olivat oikein ojarikkaissa metsissä ja ojien yli hypittiin urakalla! Lisäksi oli suota ja suopursuja. Kuivaa maastoa ei ollut missään. Mättäät olivat likomärkiä. Lauantaina piilomerkkien kiinni saaminen puihin oli haastavaa, koska satoi vettä, puut olivat märkiä ja tarrat kastuivat käsiin. Minun opasjäljeksi tuli VOI24, joten olin lohkomme viimeisellä jäljellä oppaana ja sunnuntaina pitikin sitten kuluttaa tuntitolkulla aikaa ennen opasvuorolle pääsemistä. Kello taisi olla noin kolme iltapäivällä, kun pääsimme viimeiselle jäljelle. Messille arpaonni suosi jälkeä nro20 (VOI20) ja Ville pääsikin Messin kanssa metsään lohkomme toisena heti aamupäivällä klo 10 jälkeen. Tällä kertaa jäljestäminen ei oikein sujunut Messillä ja tulokseksi harmillisesti VOI 0. Tämän kesän ensimmäinen nollatulos Messille. Koeselostus kuului näin:
" Koira tutkii alkumakuun, josta vauhdikkaasti jäljelle. Koira aloittaa hieman hosuvanoloisen, pääasiassa maavainuisen jälkityön, joka etenee reipasta kävelyvauhtia aaltoillen veriuran molemmin puolin. Ensimmäinen kulma, jolla katko, ensin veretyksen loppuun, todella laajoja lenkkejä, mutta uusi osuus ei löydy, hukka. Osoitetaan puhdas jälki, jota hetken matkaa, mutta sorkanjäljet vievät mennessään, hukka. Taas uusi alku, jota toiselle kulmalle, josta jatkaa suoraan yli, hukka. Tuomari keskeyttää kokeen kolmannen hukan jälkeen. Makauksista koira merkkaa hyvin ensimmäisen ja toisen makauksen." 

Tänään Messi siis jäljesti enemmän sorkanjälkiä kuin verijälkiä. Kulmatyöskentely oli myös vaivalloista ja työlästä. Tämän päivän mejäkokeen tulossaldo oli kaikkinensa hyvin vaihtelevaa, tuli useita nollatuloksia ja useita sellaisia tuloksia, joissa aikaraja 45minuuttia ylitettiin ja tuomari joutui keskeyttämään kokeen. Kaikkien neljän tuomarin mielestä koemaastot olivat hyvin haastavia juurikin ojien, märkyyden ja runsaiden riistanjälkien vuoksi. Kokeneitakin koiria tippui ykköstuloksista pois ja jälkityöskentely oli puurtavan hidasta. Me pidetään nyt taukoa mejäkokeista heinäkuun ajan ja jatketaan elokuussa. Nyt aletaan nauttimaan toivottavasti kuivasta kesäsäästä ja helteistä! Heinäkuussa Messi saa uida paljon ja käydään pyörähtämässä parissa näyttelyssä.

Terveisin Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti