sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Avoimen luokan korkkaus

Käytiin eilen 31.1.2015 Raahen ryhmänäyttelyssä. Tollereita oli ilmoitettu 25, joista taisi lopulta pari tai kolme jättää tulemattakin. Tuomarina Leni Finne, joka oli minulle uusi tuomarituttavuus. Vaikutti olevan tarkka ja perusteellinen tuomari, kiinnitti pieniinkin asioihin huomiota. Kehän reunalta kuulin, että erään tollerin arvosteluun oli kirjoitettu mm. että silmänympäryspigmentti saisi olla tummempi ja eräällä toisella tollerilla oli liian pitkät kynnet. Tällaisiinkin asioihin voi näköjään kiinnittää tuomaroinnissa huomiota. 

Messi oli näyttelyssä suht koht rauhallinen kehän reunalla kuin kehässäkin. Halliolosuhteet on aika vaativat, ja Messin keskittyminen hieman herpaantui mm. haukkuvista koirista ja Messi alkoi niitä ääniä tarkkaavaisesti kuuntelemaan, mutta ei haukkunut itse. Olin tyytyväinen siihen, että Messi pysyi hyvin hallinnassa kehässä eikä paineistunut muista koirista. Itse jännitin, ja se varmaan näkyi kehässä. Minun pitäisi osata olla luontevampi ja rennompi kehässä ja luottaa koiraan. Nyt otin ehkä hieman varman päälle. No, me harjoitellaan yhdessä Messin kanssa kehäkäyttäytymistä jatkossa :)

Messi korkkasi avoimen luokan ensimmäistä kertaa ja olikin lopulta avoimen luokan paras uros ERI1. SA:ta Messi ei saanut eikä siis päästy etenemään tämän pidemmälle. Tuomari oli urosten suhteen tosi tiukkalinjainen eikä SA:ta tullut kuin yhdelle (vaiko kahdelle, en niin tarkasti seurannut). Nartuille tuli useampaa SA:ta. Tollerikehän voitti käyttöluokan narttu ja VSP oli käyttöluokan uros. Kävin Messin kanssa myös kasvattajaluokassa, kasvattajina oli kennel Hillitön ja kennel Mäkiharjun. Mäkiharjun koirista kehässä oli Messi, Messin mummo Siiri, Messin sisko Alma sekä Autumn-pentueen Demi. Kennel Hillitön vei voiton kasvattajaluokassa.

Messin arvostelu kuului näin:
"Aavistuksen matalaraajainen. Sopiva luusto. Oikealinjainen pää. Hieman poskia. Hyvät silmät ja korvat. Hieman lyhyt kaula. Täyteläinen eturinta. Oikeanmallinen rintakehä. Ok kulmaukset. Riittävä askelpituus. Hieman ulkonevat kyynärpäät."

Seuraava näyttely on kiikarissa vasta toukokuussa. Kennelliiton tapahtumakalenteriin on julkaistu nyt myös ensi kesän mejäkokeet, joten alan niihin tarkemmin tutustumaan lähiaikoina. 

Hampaiden tarkistus.

The pönöttäjä.

Kehän reunalla. Anna sitä makkaraa!
 Terveisin Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti