tiistai 30. joulukuuta 2014

Vuosikatsaus 2014 ja katse kohti tulevaa!

Tämän vuoden uutena ja tuoreena blogin pitäjänä ajattelin summata minun koiramaista vuotta 2014. Messin blogin perustin tammikuun 2014 lopussa, ajatuksena oli kertoa elämästä touhukkaan tollerin kanssa ja jakaa niin treeni/näyttely/kilpailu - kuin arkisen elämän touhujakin. Nyt vuoden toiseksi viimeisenä päivänä (30.12) olen julkaissut tähän mennessä 113 tekstikirjoitusta noin yhdentoista kuukauden aikana, ja blogini sivuilla vierailijoita sekä blogini lukijoita on ollut tähän päivään mennessä reilut 6500. Kiitokset kaikille niille, joita blogini on tähän asti kiinnostanut! Blogia on ollut mukava kirjoittaa, ei vain muille jaettavaksi vaan ihan myös omaksi iloksi, tavallaan päiväkirjamaisesti kaiken oleellisen on saanut tänne kirjoitettua ylös ja talteen, kaikkiin muistoihin on kiva palata blogin kirjoitusten kautta.

Mitä kaikkea me tehtiinkään vuonna 2014? 
- Treenattiin tokoa ALO/AVO tasoisessa ryhmässä tammikuu-toukokuu 2014
- Treenattiin agilityä jatkoalkeisryhmässä kesä-elokuu 2014
- Treenattiin agilityä jatko / kilpa1 koulutusryhmässä syyskuu-joulukuu 2014
- Käytiin kuuden kerran lyhytkurssi Rallytokon alkeita loka-marraskuussa 2014

Lisäksi viisi mejäkoetta, joista "värisuora" tuloksia AVO1, AVO2 ja AVO3, kaksi mejäkoetta meni nollatulokseksi. Ensimmäinen mejäkoestartti otettiin Hailuodossa 1.6.2014 ja viides mejäkoestartti (samalla kauden viimeinen mejäkokeemme) otettiin Iissä 24.8.2014. Yhtä AVO1-tulosta vaille siirtyminen voittajaluokkaan!

Kolmet näyttelyt käytiin läpi. Toukokuussa Oulun KV-näyttelyssä Messi oli NUO ERI1 SA PU4, heinäkuussa Oulun KV-näyttelyssä NUO ERI1 ja elokuussa Iin ryhmänäyttelyssä kahdeksantoista tollerin kehässä NUO ERI1 SA PU1 SERTI ROP.

Terveystutkimuksetkin tehtiin. Messi kävi loppukesästä 2014 virallisissa lonkka-kyynär kuvauksissa. Lonkat olivat B/B ja kyynärät 0/0. Silmiä ei ole vielä tutkittu. 

Kesäkuussa 2014 osallistuttiin MH-luonnekuvaukseen Virpiniemessä. MH-luonnekuvaus vahvisti omaa käsitystäni Messin luonteesta, persoonasta ja käyttäytymisestä. Tulokset olivat hyvin Messin oloiset ja näköiset, ei tullut yllätyksiä. Parissa osioissa Messin tulkittiin olevan varauksellinen ja pidättyväinen, ei mm. lähtenyt etäleikkiin eikä kovin mielellään oudon ihmisen talutettavaksi kymmenen metrin matkaa. Pelotteluosioissa Messille tuli puolustus- ja vihareaktioita sekä myös pelkoreaktioita, mutta hän palautui kaikista tosi nopeasti eikä jäänyt jäljellejäävää vihaa eikä pelkoa. Hyvin noutajamaisen luonnekuvauksen tuloksen Messi kaikkinensa sai.

Ja toki olemme ulkoilleet paljon, uineet, leikkineet ja tutustuttu uusiin ihmisiin erilaisten koiraharrastusten myötä ja saatu paljon uusia tuttavuuksia niin ihmisistä kuin koiristakin!

Vuoden 2015 aikana suunnitelmissa on edelleen kiertää muutama näyttely (joista ensimmäinen korkataan Raahessa tammikuun 2015 lopussa ja samalla korkataan myös avoin luokka). Lisäksi kesän 2015 suunnitelmiin kuuluu ehdottomasti mejäkokeet, tähän lajiin jäi palava into! Ensi kesän tavoitteena olisi saada Messi voittajaluokkaan ja sitä myötä tavoittelemaan jälkivalion titteliä. Lisäksi me jatketaan Rallytokoa helmikuussa 2015 ja yhdeksi tavoitteeksi voisinkin asettaa mahdollisesti ensimmäisen rallytoko-kisastartin vuoden 2015 aikana, jännää! Mehän ei olla vielä ikinä osallistuttu mihinkään virallisiin agility-toko- tai rallytokokilpailuihin, joten aluevaltaus olisi kiva tehdä näin ensi alkuun rallytokossa. Muut tavoitteet tulevat paljon myöhemmin eikä Messi ole kilpailukunnossa agilityssä eikä tokossakaan, paljon on vielä treenattavaa, mutta rallytoko meillä sujuu parhaiten ja varmimmiten tällä hetkellä. Myös rodunomaista treeniä tehdään vuoden 2015 aikana ja mahdollisesti keväällä ilmoittaudutaan jollekin taipparikurssille. Taipparitkin olisi kiva saada joskus läpi. Tällä saralla riittää meillä vielä paljon treenattavaa.

Oikein ihanaa loppuvuotta kaikille!

Terveisin Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti