tiistai 8. marraskuuta 2016

Kuulumisia ja lihashuoltoa

Nyt onkin vierähtänyt jokunen tovi, etten ole käynyt blogia päivittämässä ja kertomassa kuulumisia tätä kautta. Oikeastaan tämä "hiljaiselo" on joka loppuvuoden tilanne: kaikki kesän aktiviteetit, kilpailut ja muut koiraharrastukset on taputeltu pakettiin ja syksyn / alkutalven hiljaiselo tarkoittaa meillä sitä, että Messi saa nauttia kotikoirana olemisesta eikä tarvitse reissata missään. En ole käynyt tätä blogiakaan nyt vähään aikaan päivittämässä, koska me ei olla tehty nyt mitään erikoista. Nautitaan vaan luvan kanssa laiskottelusta ja vuodenajan vaihtumisesta ilman mitään paineita tai suunnitelmia suuntaan eikä toiseen. Nyt loppuvuodelle meillä ei siis ole minkäänlaisia suunnitelmia ja otetaan kaikki ilo irti tästä kiireettömästä loppuvuodesta. Paljon toki ulkoillaan ja lenkkeillään sekä ihastellaan uuden vuodenajan vaihtumista syksystä talveksi. Pakkasta on jo ollut ihan riittävästi, mutta lumi puuttuu. On täällä Oulussa sentään hentoinen valkea lumipeite maassa mutta ihan vain nimeksi asti. Kunnon lumi antaa vielä odotuttaa itseään. 

Meillä oli tässä syksyllä live-kohtaaminen kolmen hirven kanssa, kun olin Messin kanssa meidän vakkarilenkillä luontopolulla lähimetsässä. Siellä on mm. kauriiden ruokintapaikkoja ja suolakiviä pitkin luontopolkua ja ihmettelinkin itsekseni kun Messi pyrki useaan eri otteeseen kävelymme aikana aina tiettyyn ilmansuuntaan ja aavistelin, että jotakin se sieltä haistaa. Messi oli vapaana metsässä, mutta pysytteli nätisti lähettyvillä. Yhtäkkiä kuuluikin hirveää rytinää ja kolme hirveä ampaisi yhdeltä kauriiden ruokintapaikalta pakoon ihan meidän nokan edestä pusikon takaa ja oli sekunnin sadasosasta kiinni, että sain napattua Messin pannasta otteen, muuten se olisi ampaissut hirvien perään ja soronoo sille tielle häipynyt! Kyllä säikähdin sitä hirvilaumaa, kun viimeinen tömistelijä oli iso sarvipäinen uroshirvi pitkine koipineen. Loppumatkan pidin sitten Messiä kytkettynä hihnassa, sen verran hirvet säikyttivät enkä uskaltanut pitää Messiä enää vapaana, jos se häipyy hirvien perään tai jostakin puskan takaa ilmestyy vielä lisää hirviä.

Nyt kun meidän mejäkausi on saatu taputeltua kasaan niin varasin Messille hieronta-ajan meidän vakkarihierojalta Saaralta (Fysiotus). Minulla on ollut tapana käyttää Messiä lihashuollossa keväisin ennen kisakauden alkamista ja syksyisin kisakauden päätteeksi. Kesä on kuitenkin meille sitä hektisintä aikaa ja Messi joutuu antamaan itsestänsä kaiken irti rankoissa maastoissa. Tänäkin kesänä on rämmitty kilometritolkulla suossa, rämeessä, hakkuualueilla ja hypitty isoja metsäojia yli sekä melkein kontattu kaatuneiden puiden ali. Kilpailujen lisäksi siihen päälle vielä treenailua omassa lähimaastossa. Kyllä tuli tämänpäiväinen hierontatunti Messille tarpeeseen. Lihaksisto sai Saaralta hyvää palautetta. Pahoja jumeja ei ollut, mutta selkeästi pari kipukohtaa, joihin Messi reagoi. Kokonaisuudessaan selkä oli symmetrisesti molemmilta puolilta käsittelyn tarpeessa, sen Messi osoitti olemuksellaan selkeästi, että selässä oli ne makeimmat kohdat. Hyvin saatiin nyt ensimmäisellä hierontakerralla paikat paremmaksi, mutta päätettiin ottaa Saaran kanssa vielä toinen hierontatunti ensi viikolle, niin sitten on koko koira tip top kunnossa! 

Alla olevat kuvat on tältä päivältä (kännykkälaatua, kun ei ollut kamera mukana).

Lavat ja yläselkä käsittelyssä.


Takareisi käsittelyssä.

Nautiskelua!
Terveisin Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti