sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Tornion ryhmänäyttely 20.2.2016

Messi kävi eilen Torniossa ryhmänäyttelyssä, tosin tällä kertaa yksin ja uudella esittäjällä. Minä tulin viikolla äkillisesti kipeäksi eikä vointini sallinut lähteä lauantaina Tornioon, olin sen verran kipeänä eikä matkaan lähtemisestä olisi tullut mitään. Lauantai-aamuna olin jo perumassa koko hommaa, mutta meidän suunniteltu kimppakyytijärjestelmä ja kuski halusi ottaa kuitenkin Messin yksin ilman minua Tornioon mukaan ja paikan päällä Torniossa oli sitten vara-handlaaja Messiä odottamassa. Uskalsin siis luottavaisin mielin laittaa Messin matkustamaan kohti Torniota ja luovuttaa osaaviin käsiin. Messistä oli pidetty hyvää huolta koko matkan ajan ja huolehdittu hänestä hyvin. Kieltämättä oli outoa laittaa koira koko päiväksi reissun päälle ja mielessä kävi, mitenhän muut pärjäävät Messin kanssa, mutta palaute oli oikein positiivista. Kiltti reissulainen oli ollut ja hiljainen matkustaja eikä itse näyttelyissäkään ollut mitään ongelmaa, kaikki sujui hyvin. Torniosta sainkin sitten reaaliaikaisesti kuulumisia, kun itse jonotin samaan aikaan sairaalassa päivystyksessä. Messi oli kahdenkymmenen kahden tollerin kehässä Jouko Leiviskän arvostelemana paras uros kakkonen! Tulos oli siis AVK ERI1 SA PU2. Kun sain Messin illalla kotiin ja pääsin lukemaan kattavan arvostelun, niin täytyi kyllä todeta, ettei kaduttanut yhtään laittaa Messiä Tornioon. Messi sai ehkä elämänsä kaikista kattavimman ja parhaimman arvostelunsa ikinä!

Tornio 20.2.2016 tuomari Jouko Leiviskä.
"Erinomaista rotutyyppiä oleva, sopivan kokoinen. Hyvät mittasuhteet. Hieman kapea kallo ja sen vuoksi alaskiinnittyneet korvat. Hyvä kuono-osa. Miellyttävä ilme. Erinomainen runko, eturinta ja luusto. Hyvä leveä reisi ja erinomaisesti kulmautunut takaa. Esitetään kauniissa kunnossa. Liikkuu tehokkaasti. "

Leiviskä oli ensimmäinen tuomari, joka mainitsi korvien olevan alaskiinnittyneet. Kallo-arvostelu on tuttua, muutama tuomari on aiemminkin maininnut Messin kallon olevan kapea ja joku tuomari taisikin joskus kaipailla lisää maskuliinisuutta päähän, pyöreyttä lisää, enemmän urosmaista päätä. Tiedostan oikein hyvin, että Messin kallo / pää on urokseksi aavistuksen liian kapea ja antaa ehkä feminiinisen vaikutelman. Messi nyt sattuu olemaan tuollainen pretty boy :)

Eilen illalla kotiin tuli väsynyt koira, joka nukkuikin koko illan ja yön sikeästi. Oli reissaamisesta ja uusista ihmisistä väsähtänyt :) 

Hyvin seisoo!


Takajalka ilmassa!

"Rapsuta mua, rapsuta mua!"

Kiitokset vielä Kristalle Messin esittämisestä ja kaikesta huolehtimisesta Torniossa! Ja Sallalle kiitokset kuskaamisesta välillä Oulu - Tornio - Oulu. 

Messin näyttelyt ovat sujuneet viime aikoina lupaavasti ja katsoinkin muistini virkistämiseksi Messin tietoja. Junioriluokan jälkeen kesästä 2014 eteenpäin Messillä on ollut Suomen näyttelyissä nuorisoluokasta lähtien ERI-putki päällä. Yhdeksän näyttelyä putkeen arvosanalla ERI, joista kuudesta SA ja kolmesta serti. Kaksi kertaa VSP ja yhden kerran ROP. Yhdeksästä näyttelystä vain kolme on jäänyt ilman SA:ta, pelkkä ERI. Messillä roikkuu nyt Suomen muotovalioksi vahvistaminen, kunnes taipparit on käyty läpi. Siinäpä onkin vähän projektia! Olen alustavasti katsellut keväälle taipparikurssia, sinne taitaa isäntä mennä Messin kanssa.

Nälkä kasvaa syödessä, joten olenkin alkanut tosissani suunnittelemaan Ruotsin näyttelykehiä. Sertejä ja cacibeja lähtisin sieltä hakemaan. Tänään lähetinkin ruotsin kennelliittoon Messin tiedot laitettavaksi ruotsin kennelliittoon. Siellä ne sitten valmiina odottaa, jos päätän ilmoittautua ruotsin näyttelyihin. Huhti-toukokuussa olisi tiedossa parit näyttelyt kohtuullisen ajomatkan päässä rajan yli. Mikäs tämän koiran kanssa olisi reissatessa ja pyörähtäessä kehässä, valmis paketti 3-vuotias uros! Myös heinäkuussa olisi parit kansainväliset näyttelyt Ruotsin puolella. 

Terveisin Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti