lauantai 2. toukokuuta 2015

Oulainen ryhmänäyttely 2.5.2015. Kohtasimme virolaisen tuomarin, ja miten sitten kävikään?

Korkkasimme tänään Oulaisissa näyttelykauden kohti kesäsesonkia. Kuten olen täällä aiemminkin kirjoitellut, minulla ei ollut omia näyttelytavoitteita ja tuomarimuutoksen takia lähdinkin hyvin nöyränä kehään. Kumma kyllä, jännittänyt ei yhtään ja meillä oli Messin kanssa kehässä todella kivaa yhdessä ja otettiin rennolla otteella koko näyttely. Virolainen tuomari Maret Kärdi osoittautui ennakkokäsitykseni mukaisesti todella tiukaksi ja tarkaksi. Hän käsitteli koiria pitkään ja hartaasti, antoi vuolaan pitkät ja kattavat kirjalliset arvostelut ja juoksutti koiria paljon. ERI ja SA arvosteluja tuli useampia ja joukkoon mahtui myös yksi T (tyydyttävä). Minulla oli kehässä luottavainen olo kun huomasin, että Messi oli tänään todella hyvin hallinnassa ja kuulolla, lisäksi Messi liikkui kauniisti ja ravasi hyvin. Kehäkäyttäytyminen oli moitteetonta ja Messillä oli hyvää energiaa kehässä. Miten meille siis kävikään? Messi sai luokkavoiton ja lopullinen sijoitus oli AVK ERI1 SA PU1 SERT VSP. Arvostelu kuului seuraavasti:
"2,5 v. sopivankokoinen, sopusuhtainen, tasapainoisesti kulmautunut keskivahvalla raajaluustolla oleva uros. Selvälinjainen pää, johon toivoisin lisää urosmaisuutta ja vahvemman alaleuan. Hyvät korvat, silmät, hampaisto. Riittävän pituinen kaula. Tilava runko. Lyhyehkö lantio, sopivasti kannettu häntä. Tasapainoiset, tehokkaat sivuliikkeet, erinomaiset edestä ja takaa. Kirkkaan värinen karvapeite, tänään ei täydessä turkissa. Sopivat värimerkit. Miellyttävä luonne. "

ROP-kehässä jäätiin siis toiseksi, narttu vei voiton ja oli siis ROP. Tuomari sanoi vielä kehän lopuksi kättelyvaiheessa minulle, että Messi on mahtava ja lupaava uros, mutta karvanlähdön vuoksi turkki ei ollut tänään parhaimmillaan ja se oli syy mikä tiputti meidät ROP-tittelistä. Olen vallan tyytyväinen saavutukseen ilman ROP-ruusukettakin, koska mitään en lähtenyt tavoittelemaan, mutta sainkin melkein kaiken! Aivan mahtava päivä ja ihania tunteita kehässä! On nämä onnen ja ilon hetket ikimuistoisia ja rakkaus omaan karvakasaan kasvaa entisestään! Kaksi sertiä on nyt plakkarissa, kolmas puuttuu. Kolmella sertillä saisi Suomen muotovalion tittelin, mutta ne kuuluisat taipparit puuttuvat ja siintävät ainakin meidän kohdalla hamassa tulevaisuudessa vuosien päässä...Tänä kesänä ei puhettakaan että oltaisiin taipparikunnossa joten ei lähdetä kokeisiin säheltämään.

Ohessa kuvia tältä päivältä, kuvat by Janette Kotila ja Marjut Heiskanen. Kiitoksia!




Hännän kannattelu.

Nyt mentiin! Tossua toisen eteen!

Häntä vispaa, kun tuomari tuli lähelle. Messi antoi myös pusun tuomarin naamalle :)



 Terveisin Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti