keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Uusia hankintoja ja tuomarimuutoksia

Toteutin pitkäaikaisen haaveeni ja päädyin ostamaan Kick Bike Sport G4 potkupyörän. Tässä yhdistyy maastopyörän ja retkipyörän tekniikka. Tämä kyseinen Kick Biken malli on nimenomaan tarkoitettu vapaa-ajan käyttöön ja aktiiviseen liikkumiseen / kuntoiluun. Tämän ominaisuudet ovat hyvät niin asfaltilla, hiekkatiellä kuin soratielläkin ja soveltuu myös maastoajoon. Yllättävän ketterästi liukuu eteenpäin ja tuntuu kevyeltä ajaa sekä ohjata. Pyörän paino on vain 10kg. Ostin lisäksi kiinteän matkamittarin, jotta voin seurata kuljettuja matkoja ja tarkkailla kilometrimääriä. Messin kanssa toki otin jo testiajot ja hyvin toimii koirankin kanssa! Messi juoksee nätisti rinnalla. Vastaantulijoiden kanssa saa olla tarkkana, hidastetaan tuolloin vauhtia kun Messikin juoksee välillä niinkuin "päätön kana"! Pidemmille matkoille laitan Messille valjaat ja 8m:n flexin. Olen oikein tyytyväinen tähän oranssiin unelmaani! Tämä on ehdoton tulevan kesän menopeli!



Sitten Oulaisten näyttelyyn, joka on puolentoista viikon päästä 2.5.2015. Kiltti ja ihana suomalainen miestuomari Markku Kipinä vaihtui virolaiseen tiukkistätiin Maret Kärdiin. Nyt ei tarvitse asettaa näyttelytavoitetta ja hyvin nöyrin mielin menen virolaistuomarin kehään. Sen verran netistä tutkailin tietoja ja kommentteja, että tiukalta ja tarkalta tuomarilta vaikuttaa. Tämä tuomari jakaa näyttelyihmisten mielipiteitä selkeästi kahteen jakoon: joko tykätään paljon tai ei sitten tykätä ollenkaan hänestä. Nähtäväksi jää, millainen kohtelu saadaan Messin kanssa ja mitä hän Messistä tuumaa. Tuomarivaihdos tuli suuren koiramäärän vuoksi ja rotuja jouduttiin jakamaan ylimääräiselle tuomarille. Kehäaikataulutkin tulivat julki, perinteiseen tapaan aloitamme heti aamusta klo 9, joten tietää jälleen hyvin varhaista lähtöä ajelemaan kohti Oulaista. Kirjoittelenpas näyttelykuulumisia sitten myöhemmin, että miten meillä meni. Tollereita on ilmoitettu 19, joista uroksia on 6kpl ja loput 13kpl narttuja. Voi olla, että tuomarimuutoksen vuoksi osa peruu tulonsa. Mielelläni minäkin olisin Messiä Markku Kipinällä käyttänyt, olen kuullut hänestä pelkästään hyvää. Messin velipoika on ollut Kipinän tuomaroitavana Sertin ja Ropin arvoinen.

Meinasi vielä unohtua, että ilmoittauduin Oulun kesäyliopiston järjestämälle Tuire Kaimion koirakurssille, yhden illan luento. Aiheena "Opi puhumaan koiraa - koirien sosiaalinen käyttäytyminen ja viestintä". Mielenkiinnolla odotan tätä, koska Tuire Kaimio on hyvin tunnettu suomalainen eläintenkouluttaja, eläinten käyttäytymisen tutkija ja eläintenkoulutuskirjojen kirjoittaja. Hän on tutkinut paljon mm. koirien elekieltä ja miten sitä olisi syytä tulkita ja hyödyntää esim. koulutuksessa. Tuire Kaimion luento on 28.5.2015. 

Terveisin Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti