sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

12.7.2014 Oulu KV NUO ERI1

Käytiin eilen pyörähtämässä kehässä Oulun kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Alunperin tuomarina piti olla Tanya Ahlman-Stockmari, mutta viime hetkellä tuomarointiin tuli muutos ja uudeksi tuomariksi ilmoitettiin Marja Talvitie. Tämä tuomari olikin tosi tiukkalinjainen ja moni aiemmin hyvin menestynyt koira sai vain "kiitos ja näkemiin" mitäänsanomattomilla arvosteluilla. SA:ta ja varsinaisia sertejä ei juurikaan jaettu. Minulle ainakin jäi vähän epäselväksi tuomarin oma mieltymys, millaisista tollereista hän loppujen lopuksi oikein piti. Kokeneet konkarit ja monen sertin omaavat koirat tippuivat kärkijoukosta heti alkumittelöissä. 

Näyttely oli todella helteisessä säässä, eikä Messin keskittyminen kehässä ollut ihan parhaimmillaan. Kuumuus vaivasi.  Minulla oli lihapullia Messille mukana, mutta ne eivät kiinnostaneet Messiä ollenkaan, joten niiden voimalla en saanut Messiä tekemään, mitä piti. Onneksi Messi kuitenkin toimi ihan vain käskyttämällä ilman namipalkkaa ja oli kehässä olosuhteisiin nähden mukavasti. Tuomarin käsittely sujui hyvin, samoin ravaaminen kehässä, mutta seisomisessa olisin toivonut enemmän terävyyttä ja parempaa itsensä kannattelua. Messi kyllä seisoi, mutta piti päätä hivenen alhaalla ja tuijotteli ihan eri suuntaan kuin suoraan. Loppujen lopuksi saatiin kuitenkin ERI ja Messi oli nuorisoluokan ykkönen. Tähän täytyy olla tyytyväinen, varsinkin kun tuomari piti todella tiukkaa linjaa.

"Erinomainen tyyppi. Hieman korkea otsa, muuten hyvä pää ja korvat. Riittävät kulmaukset. Hyvä ylälinja ja häntä. Erinomainen väri ja karvanlaatu." Tuomari sanoi vielä lopuksi kättelyvaiheessa, että minulla on vallan erinomainen koira, mutta ei tänään sertin arvoinen. Ja aurinko oli hänen mielestään edukseen Messille tänään, pääsi turkin tumma kuparinsävy oikeuksiinsa juuri tänään, kun aurinko kiilsi turkissa.

Seuraavaan näyttelyyn laitan ilmoittautumisen ensi viikolla. Ajattelin käyttää Messiä Iin ryhmänäyttelyssä elokuussa.

Terveisin Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti