keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Loppuvuoden kuulumisia ja alkuvuoden suunnitelmia

Edelleen valkoista lumipeitettä odotellessa tänne harmauden ja kosteuden tilalle, me taplataan marraskuuta omalla painolla eteenpäin (ja haaveillaan lumesta!). Meillä on jatkunut jokaviikkoiset tokotreenit ohjatussa koulutusporukassa ja olen kyllä tykännyt. Messi on edistynyt tokossa ja on ollut kiva huomata, ettei Messi ole enää niin häiriöherkkä. Hallissa treenaaminen tekee kyllä hyvää, kun on muita koiria läsnä, häiriötä ja ääntä. Kyllähän tämä kettukoira osaa vaikka ja mitä tehdä, tyytyväisenä olen saanut koko syksyn seurata opittujen taitojen vahvistumista. Me ollaan oltu niin reippaita, että ollaan syyskuun alusta asti kävelty / hölkätty joka ikinen keskiviikko tokotreeneihin hallille ja takaisin kotiin yhteensä 8km. Keskiviikkoiltaisin Messi on ollut kyllä "hiljaista poikaa" kotona ja nukkunut sikeästi aamuun asti, kaikesta tekemisestä terveellä tavalla väsähtäneenä. Sopivasti tulee hyvät liikunnat tehtyä ja tunnin tokotreenit aivojumpan merkeissä. Kyllä siinä unet maistuukin! Niin kauan kuin kelit sallii, jatkamme tätä ulkoilua keskiviikkoisin. Nyt on kyllä sattunut olemaan aina kuivat kelit eikä ole satanut juuri keskiviikkoisin vettäkään, niin ollaan nautittu ulkoilemisesta treenihallille ja minäkin olen saanut mennen tullen hyvät hiet itselleni reippaasta liikunnasta. Meidän koulutusryhmä toimii vuoden loppuun asti enkä ole hakemassa toistaiseksi jatkopaikkaa ensi kevätkaudelle. Keväällä tehdään sitten jotain muuta yhdessä.
 
Sitten kun se lumi vihdoin ja viimein tulee maahan ja menee pakkasen puolelle, niin Messiä odottaa "koiranhuoltopäivät". Pitäisi pestä koko koira shampoolla, on se niin rapainen ja haiseva otus näillä keleillä! Talven pysyy sitten puhtaalla turkilla. Messiä odottaa myös korvien ja tassukarvojen trimmaus, on päässyt vähän "reissussa rähjääntymään" eikä olla nyt niin näyttely-lookissa tällä hetkellä kaikkine hapsuineen. Matokuurikin on tälle syksyä vielä syömättä, taidetaan vetäistä kuuri naamaan tulevana viikonloppuna.
 
Näyttelysuunnitelmia sen verran, että tammikuussa mennään Raaheen ryhmänäyttelyyn kasvattajamme kotipaikkakunnalle ja siellä varmaan nähdään Mäkiharjulaisia useampikin kehässä. Helmikuulle olen alustavasti suunnitellut myös Tornion ryhmänäyttelyä, siellä on tuomarina ihana Pekka Teini, joka arvosteli Messin kesällä Kemin KV-näyttelyssä ja ihasteli moneen kertaan Messin upeannäköistä liikkumista. Käytti arvostelussa mainintaa "erinomainen uros, joka liikkuu todella, jopa harvinaisen, kauniisti." Pekka Teiniltä saatiin muutenkin tosi hyvä arvostelu ja hän kehui Messiä kovasti. Messi olikin tuolloin paras uros kakkonen ja voitti kehässä muutaman valioluokan uroksenkin.
 
Yhdet rallytokokokeet olen bongannut tammikuulle ja jos vain koepaikka saadaan niin sinne vaan yrittämään alokasluokan kahta puuttuvaa hyväksyttyä tulosta. Tavoitteeni on saada Messille koulutustunnus RTK1 näin ensi alkuun.
 
Harmillisesti jouduin perumaan tämän viikon tiistailta Messin fysioterapiakäynnin muun pakollisen päällekkäisen menon vuoksi. Fysioterapeutti oli buukattu koko loppuvuodeksi täyteen, enkä saanut enää uutta aikaa tälle vuodelle. Mennään sitten tammikuussa uudestaan, tammikuulle saatiin aika varattua.
 
Toivottavasti seuraavalla kirjoituskerralla olisi julkaista lumisia kuvia metsästä Messin kanssa! Onnekseni sain tänään uudet kettuaiheiset villasukat käyttööni, niillä kelpaa ulkoilla eikä jalat palele lumessa ja pakkasessa!

 
 Terveisin Anu
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti