perjantai 27. maaliskuuta 2015

Odottavalla mielellä!

Tämän blogin kirjoitustahti on viime aikoina hieman hiipunut, eniten siitä syystä ettei tällä hetkellä tapahdu oikein mitään erityistä. Elämä Messin kanssa on ollut tasaista ja rauhallista viime aikoina. Tuntuukin siltä, että kaikki koirat ja heidän omistajansa ahertavat talvella halliolosuhteissa, mitä kukin omalla sarallaan treenaten ja viilaten kuntoon, kohti kesäsesonkia. Pikkuhiljaa, kevään edetessä, kaikki kuoriutuvat ulos erilaisiin tapahtumiin ja kesäharrastusten pariin. Minäkin tässä ehdin jo vähän aikaa sitten haaveilemaan kevään ensimmäisten mejätreenien pitämisestä, lämpötilojen oltua pitkä tovi plussan puolella ja lumen sulatessa. Toisin kuitenkin kävi, tuli "takatalvi" maaliskuun lopussa uuden lumipeitteen muodossa ja pakkanen paukahti -17 asteen tuntumaan. Se siitä mejätreenistä sitten! 

Meillä oli viimeinen rallytokotreeni eilen ja rallytokokurssimme siis päättyi. Kaikki alokasluokan ja avoimen luokan kyltit on käyty nyt läpi ja niitä kovasti treenailtu. Messi osaa tehdä kaikki hyvin, mutta minä itse välillä hapuilen kylteissä ja olen epävarmana. Minun kompastuskivi on eniten se, etten ole aina kartalla sen suhteen, missä kylteissä lähdetään heti kylttisuorituksen jälkeen suoraan liikkeelle ja missä kylteissä pysähtymisen ja istumisen kautta. Toinen kompastuskivi on Messin kuonon saaminen pois maasta hajujen perästä. Namipalkkauksella ja paljolla puhumisella Messi on oikeinkin kuuliainen rallytokoilija, mutta heti jos oma otteeni herpaantuu niin noutajalla painuu kuono maahan. Leikkimielisesti olenkin siis päättänyt, että jatkossa laulan Messille jotain höpöhöpö-laulua koko radan aikana niin saan sen kunnolla mukaani radalla ja kuonon irti maasta :) Messille tauotta juttelu nimittäin on parhaiten tepsinyt radalla ja saan puhumisen avulla kuonon irti maasta. Anteeksi siis tulevat kanssakilpailijat, jos laulan alokasluokan radalla esim. tuiki tuiki tähtöstä :) Noutajapainotteista nometoko-kurssia meillä on enää jäljellä yksi kerta ensi viikolla ja myös tämä kurssi päättyy sitten. Hyvää rodunomaista treeniä ollaan saatu tällä kurssilla ja paljon hyödyllistä tietoa.

Odottavalla mielellä olen myös toukokuun alun Oulaisten näyttelyn suhteen, tosin Messille tuli massiivinen karvanlähtöaika ja turkki pölisee ja karvaa tippuu ja tippuu ja tippuu...Taidetaan olla Oulaisissa bikinikunnossa karvattomana, mutta toisaalta Messin rakenne pääsee ehkä paremmin esille "sliipatussa" versiossa. Messin muhkea turkki onkin ehkä hieman hämännyt rakennetta ja esim. tammikuun Raahen näyttelyssä tuomarilta tuli noottia. Tuomari Leni Finne oli sitä mieltä ettei yhtään enempää saisi olla painoa ja hänen näkemyksensä mukaan Messi oli siinä rajoilla, onko painoa sopivasti vai hieman liikaa. Minä en tätä kyllä allekirjoita ja Leni oli meidän näyttelyuralla ensimmäinen tuomari, jonka näkemyksen mukaan Messillä oli ylimääräistä. Messi on rakenteeltaan vankka, raamikas ja luustokas, mutta ei ylipainoinen. Varsinkin nyt kun turkkia lähtee pois, niin sen alta on kuoriutunut hyvinkin solakka tolleri. Minun käsiin kylkiluut tuntuvat tosi hyvin tunnustellessa. Taidan kuitenkin käyttää Messiä lähiaikoina jossakin koirapuntarilla ja tsekata tämänhetkisen painon. Tässä olisi muutenkin tarkoituksena alkaa harrastamaan Messin kanssa enemmän liikuntaa ja kunnon kohotusta. Olen hankkimassa tässä kevään aikana kick biken, ja alan itse sillä kohottamaan omaa kuntoani ja juoksutan samalla Messiä.

Päätavoite meillä on tulevaksi kesäksi hyvin onnistuneet mejäkokeet. Ensi alkuun se yksi puuttuva ykköstulos avoimesta luokasta ja sen jälkeen hyvät suoritukset voittajaluokasta kohti jälkivalion titteliä. Nähtäväksi jää, onko se realistista tämän kesän aikana vai jääkö jotain tavoittelemisen aihetta seuraavallekin mejäkaudelle. Toki myös hyvät näyttelytulokset kesän ajalta ovat toisena tavoitteena.

Terveisin Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti