sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Kohti unelmaa! Viittä vaille Suomen Jälkivalio!

Olimme tänään Pudasjärvellä Suomen sileäkarvaiset noutajat ry:n juhannusmejäkokeessa. Paikalla oli kaksi tuomaria ja yhdeksän koiraa, joista kolme oli avoluokkalaisia ja kuusi voittajaluokkalaisia. Meille tuli arvonnan päätteeksi jälki numero kuusi, jonka pääsimme jäljestämään omassa luokassamme kolmantena. Jäljestyksen pääsimme aloittamaan noin klo 12 keskipäivällä ja lämpötila oli tuolloin auton mittarista katsottuna +22. Ei liian paahtavan kuuma keli, mutta ihan tarpeeksi lämmin ja hiki tuli! Ennen jäljelle menoa sain Messin nesteytettyä hyvin ja Messi nukkui autossa ilmastointi päällä viileässä hyvät tirsat ennen jäljestyksen aloittamista. Lisäksi Messi kävi virtaavassa ojassa kahlaamassa sen verran, että sain vatsan ja alimmat karvat hyvin kasteltua ja ihon viileäksi ennen koitosta. Aurinko kyllä porotti tosi lämpimästi eikä pilviä näkynyt juurikaan taivaalla.

Melkoinen tunnemylläkkäpäivä tuli tästäkin päivästä, nimittäin Messi jäljesti aivan loistavasti kovat pistelukemat VOI1 48 pistettä ja oli kokeen toiseksi parhain koira! Kyllä minä olen niin ylpeä ja onnellinen Messistä ihan liikutukseen asti ja on ollut aivan mahtavaa saada näitä onnistumisen kokemuksia nyt monta peräjälkeen: Iin mejäkoe muutama viikko sitten VOI1-tuloksella, Rovaniemen näyttelyssä viikko sitten ROP ja CACIB ja nyt vielä tämä toinen VOI1-tulos kruunasi kaiken! Aivan mahtavaa, että ollaan nyt tässä pisteessä, yhtä tulosta vaille Suomen Jälkivalio, huh huh! Unelmasta en ole koskaan luopunut ja nyt se on jo näin lähellä, ihan käsinkosketeltavissa. Tämän kesän kruunaisi ehdottomasti valioituminen vielä tämän kauden kokeessa, hui kamalaa! Messi taitaa seurata isänsä Jedin tassunjälkiä, Jedihän on jäljestänyt itsensä hienosti Suomen Jälkivalioksi jo aiemmin.

Tuomarina toimi Mikko Taipaleenmäki ja arvostelu kuului näin:
""Lähtö rauhoitettu ja ohjattu. Koira jäljestää kaikki osuudet jälkitarkasti ja ripeävauhtisesti käyttäen maa- sekä ilmavainua. Kolmannella ja neljännellä osuudella pieniä tarkistuksia jäljen sivuun. Katkokulma rengastaen, jäljen alku löytyy vaivatta. Toinen kulma tarkasti. Kolmas kulma tarkasti. Makauksista ensimmäinen ohi, toinen, kolmas ja neljäs merkataan erittäin hyvin. Kaato nuuhkitaan ja jäädään paikoilleen. Hyvä suoritus koiralta ja ohjaajalta."

Maastot olivat hyviä ja aika nopeakulkuisia. Messin aika oli tänään 26 minuuttia. Riistahavaintoina ei ollut millään jäljellä juurikaan metsäkanalintuja, mutta erään jäljen tuntumassa oli ollut jäljelle autolla ajaessa noin viidenkymmenen poron lauma, joka oli onneksi hajaantunut ja lähtenyt päinvastaiseen suuntaan kuin missä jäljen alku oli. Autoilijat olivat varoneet, ettei lauma säikähdä ja lähde pinkomaan juuri jäljelle päin. Tosi hyvä tuuri, siinä olisi koiralla varmaan mennyt pasmat kunnolla sekaisin, jos olisi joutunut lähtemään viidenkymmenen poron sotkemalle jäljelle!




"Elämä on opettanut meille, ettei rakkaus ole toinen toisensa tuijottamista silmiin, vaan katsomista yhdessä eteenpäin samaan suuntaan."
- Antoine De Saint-Exupery teoksesta "Lentäjän Odysseia"



"Maailman parhaita ja kauneimpia asioita ei voi nähdä eikä liioin koskettaa. Ne täytyy tuntea sydämellä"
-Helen Keller
Terveisin Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti