tiistai 18. marraskuuta 2014

Koirahieronnassa

Käytin tänään Messiä ensimmäistä kertaa koirahierojalla, suositus saatiin agilitykurssimme kautta. Eipä ollut turha käynti, nimittäin Messin lavat ja niska olivat ihan tukossa, toisin sanoen lihasjumeja kyseisissä kohdissa. Messiä hierottiin yhteensä puolitoista tuntia ja tukokset saatiin hyvin aukaistua ja löystytettyä. Messin takaosa, eli reidet, saivat hyvät kehut ja reisien lihaskunto oli hyvä ja reidet olivat timmissä kunnossa. Ongelmana olikin etuosa. Lapojen ja niskan jumit voivat aiheutua monesta eri tekijästä, mutta Messillä ne oletettiin johtuvan ensinnäkin agilityharrastuksesta, jossa koiralle muodostuu etuosaan rasitetta esim. hypyn jälkeen alastulossa, kun koira varaa etutassuilla maahan ja saa alastulossa koko kropan painon etujalkojen varaan. Toiseksi, Messi ajottain vetää hihnassa, joten rasitusta voi kertyä niskaan ja lapojen seudulle. Lisäksi lihasjumit voivat tulla liian vähäisestä nesteytyksestä, pitäisi juoda enemmän vettä ja muistaa liikuntaharrastuksen jälkeen ns. palautuslenkki. Koirahieroja neuvoi minulle hyvän venytysliikkeen, jota koiralle voi opettaa ja tehdä namin avulla, tätä ruvetaan varmaankin nyt jatkossa kokeilemaan. Ohjeeksi saatiin käyttää Messiä uudelleen hieronnassa noin parin kuukauden päästä.

Messi oli aluksi vähän ihmeissään, mihin paikkaan hän joutuikaan ja mitä hänelle tehdään. Oli aluksi hieman varauksellinen ja kuunteli hierontahuoneessa kaikkia ääniä, joita kantautui oven takaa koirakylpylän ja aulan puolelta. Hieronnan edetessä Messi kuitenkin rentoutui ja aineenvaihdunta lähti liikkeelle, hän reagoi siihen läähättämällä ja syljen erityksellä. Hieronnan jälkeen Messi oli jo täysin rento ja hierojan antamat herkut maistuivat ja Messi teki jopa temppujakin käskystä hierojalle. Messi antoi hyvin käsitellä itseään ja malttoi pysyä makuulla kyljellään. Muistoksi reissusta ostimme paikan päältä uuden hienon ruoka-astian.

Tänään saapui myös tilaamani fasaani- ja kanidummy, en näyttänyt niitä vielä Messille vaan aletaan tässä treenaamaan ajan kanssa nouto- ja palautushommia ensin muilla jutuilla kuin näillä eläindummyillä ja otetaan nämä uutuudet käyttöön hieman myöhemmin. 

Tilasin tänään itselleni rotuaiheisen heijastinpipon novascotiannoutajan heijastinhahmolla. Pipo luvattiin toimittaa jo tämän viikon aikana. Valitsin pipon sävyksi musta-oranssin.

Hieronnan jälkimainingeissa.
Terveisin Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti